1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Windscreen demist not working

eds May 13, 2007

  1. eds

    eds New Member

    3
    0
    1
    Hi all,
    Just been out and turned on the windsceen demist and it is not working.
    The blower is working fine and the air is comming out of all the other vents fine when i select them except the demist button and the up arrow button.
    Anyone got any ideas why this is?
    Thanks,
    Eds.
     
  2. russgt

    russgt Member

    60
    0
    6
    I have this exact problem too :mad:

    What is it please :think:
     
  3. worpspeed

    worpspeed a41.9tdi/zenons/s line kit/rs4 rims/eibach springs

    45
    0
    6
    hi all
    i have the same problem on my b6 avant

    what i have found some times it will work sometimes it will not ,
    there is a motor to control the flap to the windscreen and this is faulty on my . but it does look at bit of a nightmare to get to though .

    hope this helps
    scott
     
  4. LaSarthe&Back

    LaSarthe&Back Member

    300
    0
    16
    Yes the demister on my dad's A4 is intermittent also. Only happened once. Any ideas to get it going are welcomed!!
     
  5. chrisbates

    chrisbates New Member

    3
    0
    1
    Has anyone come up with a way to fix this?

    I have the same problem with my A4 avant B6 - the central vent under the windscreen doesnt work but all the others do. If windscreen is steamed up when i start the car, i have to wait for ages for it to clear, by whacking all the other vents on max, and redirecting the air from them onto the windscreen by curving a magazine or a piece of card.

    I look like a proper melon doing it! :wacko: And not a welcome experience when in a rush!

    Any suggestions greatly appreciated.
    cheers

    Chris
     
  6. evilscotsman

    evilscotsman Space Cowboy

    1,350
    13
    38
    try disconnecting the battery for 10 mins to reset the convenience & AC units, and see if it clears, if not the flap servo motor may be at fault and a total nightmare to get at i'm afraid.....;( or the AC unit has developed a problem, VAG COM can pin it down by diagnostic checks.
     
  7. Audi32

    Audi32 New Member

    1
    0
    1
    Hi all

    I fixed this issue on my 2002 b6.

    Remove the glovebox and behind there you will see coloured arms that connect the motor to the vents. Just spray WD40 on the arms where they meet any pivot. Leave for 2 mins. Turn on the heater and from the heater control panel divert the air to the windscreen. Watch the arms move as press the botton.

    There you go...this fixed the issu on my car :)

    Good luck.

    Jay
     
  8. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,050
    574
    113
    Since I removed my glovebox last week the demist vent has stopped working too :shrug:

    I will try this soon and hopefully Audi32's one and only post will be the fix!!

    Has anyone else tried it?
     
  9. simon.m

    simon.m Active Member

    2,747
    6
    38
    if the motors dead then i read on here some where they are about £70 pounds
    if it is that and you dont have the cash right now just take the arm off the motor
    when its off you can move it and it opens the flap so just leave it open and arm off
    till you can get one and that way you can see where your driving hahah
     

Share This Page