1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

will this work on my car

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Iceash, Jun 17, 2013.

  1. Iceash
    Offline

    Iceash Member

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    391
    Likes Received:
    9
  2. Ads

    Ads

    [Oct 1, 2014]

  3. gen.heinz guderian
    Offline

    gen.heinz guderian Well-Known Member Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    125
    [Jun 17, 2013]
    May only be good for generic fault codes,buy vcds genuine cable if you want to do it properly.
    #2
  4. Iceash
    Offline

    Iceash Member

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    391
    Likes Received:
    9
    [Jun 17, 2013]
    Just thought would be fun to see the basics on the ipad remotely :yum:
    #3
  5. Bradderz_1988
    Online

    Bradderz_1988 Dont replace it, Upgrade it !!

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,246
    Likes Received:
    110
    [Jun 17, 2013]
    I have an app on my iphone that apparently works with one off these

    Think its called logworks by innovate motorsports !!
    #4
  6. Iceash
    Offline

    Iceash Member

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    391
    Likes Received:
    9
    [Jun 17, 2013]
    For free software looks like it could be good.
    #5
  7. wanton
    Offline

    wanton Member

    Joined:
    May 12, 2013
    Messages:
    233
    Likes Received:
    14
    [Jun 17, 2013]
    How much does a genuine cable cost? Saw a used one go for over £160 in ebay in the last few days.
    #6
  8. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,607
    Likes Received:
    279
    [Jun 17, 2013]
    problem is the A4 of your era isn't obd2 compat, so it depends on the protocols on the device if it will talk or not
    #7
  9. Mr K
    Offline

    Mr K Member

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    343
    Likes Received:
    2
    [Jun 17, 2013]
    I couldn't get mine to do anything, when I asked on here the general consensus was that it wouldn't.
    #8
  10. Iceash
    Offline

    Iceash Member

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    391
    Likes Received:
    9
    [Jun 17, 2013]
    Is mine obd1 then?
    #9
  11. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,607
    Likes Received:
    279
    [Jun 17, 2013]
    Its specific VAG protocol. You may get a few functions but doubtful, I couldn't. Any DBW a4 and B6's will work with it FWIW
    #10
  12. Bradderz_1988
    Online

    Bradderz_1988 Dont replace it, Upgrade it !!

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,246
    Likes Received:
    110
    [Jun 17, 2013]
    It does say can obd2 and eobd ??

    also says kwp2000 i dont see why it shouldnt work but id stick with whats best £10 lead and free software !!!
    #11
  13. AR-rkon
    Offline

    AR-rkon BZZZZ.... caffeine fueled electrical engineer Regional Rep

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    1,711
    Likes Received:
    78
    [Jun 24, 2013]
    I'm running the torque app and a cheapie BT dingle on mine. Unfortunately the iPhone doesn't support serial bluetooth so has to use a wifi variant. I'm DBW and it shows a lot of info, admittedly some things still missing.
    #12
  14. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,621
    Likes Received:
    320
    [Jun 24, 2013]
    DBC cars only support KWP1281 afaik, KWP2000 is only supported on DBW ECU's
    #13
  15. Iceash
    Offline

    Iceash Member

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    391
    Likes Received:
    9
    [Jun 24, 2013]
    Confused.com lol
    #14
  16. AR-rkon
    Offline

    AR-rkon BZZZZ.... caffeine fueled electrical engineer Regional Rep

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    1,711
    Likes Received:
    78
    [Jun 27, 2013]
    Even more confused. Com is that keyword 2000 actually becomes an ISO protocol to handle the comms, ISO9141 with a 5b initialization at a 10.4k baud rate if memory serves... :D older vw had a native protocol that wasn't obd compliant and didn't meet emissions legislation, hence the change to KWP2000
    #15

Share This Page