1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

will concert III fit B6 A4?

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by fourcircle, Nov 15, 2010.

  1. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
    I didn't plan on buying this head unit.. but it happend anyway :)
    I want to retro fit heated seats so I needed to get a climate control unit with heated seat switches. So while I was at it I got the B7 version for geater control. But it's for a double din setup and I have single din just now. so... I'm buying the double din cage and that leave sme with a hole to plug. So I bought a double din concert III head unit in very nice condition at a good price. So the question is will it work in my B6 or am I an idiot? (Note: this question is in reference to the question at hand and does not invite more general opinions on the matter of idiocy)
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    It will work with some adaptors. You can buy the correct parts from kufatec.de
     
  4. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
    aha. now to see if I can work out enough german to buy the right parts.. along with the wiring looms for retro fitting heated seats.
    cheers
     
  5. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
  6. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
    christ almighty! just for the concert 3 CD player? that's looking expensive
     
  7. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
  8. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
    thanks again Craig. So I'll need this adapter for any double din unit when converting from single din is that right?
     
  9. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
  10. Higgsy

    Higgsy Hard To Spin

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    3
    So am i getting this straight? ive got the symphony II, its double Din already but there are 4 rectangular plugs on the rns-d side of the loom, is one of them not used, or for BOSE? cos apart from that it looks like itll go straight onto my symph II?
     
  11. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
    So you're changing from double din Symphony II to RNS-D is that right?
     
  12. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
  13. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
    aha. thanks mate. it's not the same adapter then?
     
  14. fourcircle

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    887
    Likes Received:
    17
    Nothing happened over winter so I'm revisiting this again.
    Is it an option to chop the loom out of a donor car (with concert III) and wire it into my car instead of using adapters? Would it be as simple as matching the individual wires or a whole world of pain? I'm handy enough with a soldering iron and shrink wrap if a rewiring process is logical. It's CANBUS etc that loses me entirely.
     

Share This Page