1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

wideband conversion thread

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by jcb, Feb 8, 2010.

  1. jcb
    Offline

    jcb Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    4,122
    Likes Received:
    13
    [Feb 8, 2010]
    #1
  2. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,480
    Likes Received:
    453
    [Feb 9, 2010]
    i dont get it?

    You surely cant just add some new pins onto the ECU and hook up a wideband...
    #2
  3. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,480
    Likes Received:
    453
    [Feb 9, 2010]
    Ok reading a bit more it seems hes swapping the engine ECU out for one from a wideband equipped car.

    Bit tricky on a B5 though as you'd need to be on DBW, and only the immo3 equipped cars have the canbus guff that the later ECU's rely on.

    You could convert to electronic pedal, but the immo would be tricky, and you'd need to find an entire engine harness from a suitable M7.5 car (B6 perhaps?) along with the throttle body etc.
    #3

Share This Page