1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Why do my wipers not stop in 'service position'?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Chappy, Sep 28, 2010.

  1. Chappy

    Chappy Call me Dan!
    Audi A5

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    471
    Likes Received:
    25
    Hey guys,

    My other Seats (Leon and Ibiza Cupra) both had wipers that stopped in the 'service position' and yet the Audi doesn't do it?
    Also is the wiring CAN_BUS? I had a bulb out the other night and it didn't flash up to tell me it was out?

    Thanks,
    Danny.
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. sub39h

    sub39h Active Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    2,502
    Likes Received:
    7
    push the wiper stalk down less than 15sec (i think) after turning off the ignition. it's in the manual as far as i know.
     
  4. xnox202

    xnox202 Member

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    193
    Likes Received:
    5
    How long does the wiper stays in service position?
     
  5. Jonay

    Jonay Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    274
    Likes Received:
    0
    until you push the stalk down again after turning the battery back on through ignition.
     
  6. Chappy

    Chappy Call me Dan!
    Audi A5

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    471
    Likes Received:
    25
    Yup, tried everything, they just don't do it?

    Danny.
     
  7. 8ig_steve

    8ig_steve Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Out of curiosity I have just tried my 1.8T
    Ignition Off, Wiper stalk down, and up they pop
     
  8. edition

    edition Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    0
    Make sure you don't put them in service position and crank them and them put the key back in...........

    TWANG!!!!
     
  9. mike foster

    mike foster Fossie
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    3,967
    Likes Received:
    83
    If the bonnet switch isn't working the ecu won't allow the wipers into service mode because it thinks the bonnet is up already !
     
  10. audicruiser

    audicruiser Audi Heaven

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    47
    Go into the extended menu on the DIS and under "wipers" there is a setting to turn the service position on or off. Sounds like yours is set to off....
     
  11. Khufu

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,705
    Likes Received:
    31
    Not all models have that option on the DIS, mine doesnt.
     
  12. dickys3

    dickys3 Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    2,955
    Likes Received:
    1
    I used to be able to do it by turrning the ignition on, then off quickly, then by pushing the stalk down.

    I then activated the extended menu for the DIS using vagcom, and since doing so I cannot do it using the method above! I can now only do this via the DIS.
     
  13. audicruiser

    audicruiser Audi Heaven

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    47
    No but Danny's should have it as it's a MY2009 car looking at his avatar pic...
     
  14. Chappy

    Chappy Call me Dan!
    Audi A5

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    471
    Likes Received:
    25
    Yeah, it's the facelift, thanks for your help everyone! Audicruiser, I shall try tomorrow to see if the option is there, plenty of menus to have a look through, if not, it maybe the bonnet catch! Tried holding the stalk down this morning and still nothing :(

    Danny.
     
  15. micasb

    micasb Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Hi there.
    I also activated the option in the DIS but it does not work for me... And it stoped working with the old method aswell...

    Any ideas?
     

Share This Page