1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Whats this symbol on my DIS mean? (since installing RNS-e)

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by just017, Jul 17, 2010.

  1. just017
    Offline

    just017 Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2010]
    [​IMG]

    Since i installed the RNS-e this screen often flashes up, any idea? i"m assuming something is coded wrong
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    123
    [Jul 17, 2010]
    Front brake pads are on the limit, i would take this as being true and the rnse fitment is a coincidence.
    #2
  4. just017
    Offline

    just017 Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2010]
    Ignore the brake pad issue, thats yet ANOTHER issue i have with this car
    #3
  5. just017
    Offline

    just017 Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2010]
    Sorry just seen your message, yeah thats a different issue, my fault i mean the >NE< one
    #4
  6. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    123
    [Jul 17, 2010]
    It means the car is pointing North East
    #5
  7. just017
    Offline

    just017 Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    [Jul 17, 2010]
    oright, silly me. Didn't even think of that.
    #6
  8. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    123
    [Jul 17, 2010]
    Turn the car round..it will say >SW< :)
    #7
  9. PH1L
    Offline

    PH1L Gievf Buckets VCDS Map User

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    39
    [Jul 17, 2010]
    haha i woulnt have known that! rtfm i geuss i never do
    #8
  10. Vertigo1
    Offline

    Vertigo1 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    2,726
    Likes Received:
    257
    [Jul 17, 2010]
    It shows up as a "screen" on the DIS if you have the "Compass" option enabled on the RNS-E. It also shows the current road name at the bottom the screen. I actually have this on my DIS virtually all the time as my "default" screen :)
    #9
  11. smudge_don
    Offline

    smudge_don Active Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    2,945
    Likes Received:
    8
    [Jul 17, 2010]
    You can change it by pressing the RESET button on the wiper stalk
    #10
  12. VWAddict
    Offline

    VWAddict Member VCDS Map User

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    656
    Likes Received:
    8
    [Jul 18, 2010]
    Where is the compass option in the RNS-E menus?

    I don't remember seeing that anywhere. -I wonder if it's another EU-only thing?
    #11
  13. Vertigo1
    Offline

    Vertigo1 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    2,726
    Likes Received:
    257
    [Jul 18, 2010]
    NAV -> Setup, then it's on the second page just under "Auto intersection zoom".
    #12
  14. VWAddict
    Offline

    VWAddict Member VCDS Map User

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    656
    Likes Received:
    8
    [Jul 18, 2010]
    I'll have a look right now.

    -Cheers!
    #13
  15. VWAddict
    Offline

    VWAddict Member VCDS Map User

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    656
    Likes Received:
    8
    [Jul 18, 2010]
    Rocking. -It works.

    Auto Intersection zoom is grayed out, but compass works. -Guess what directoin it was facing when I turned it on...?

    >NE<

    :jester:

    -Thanks!!!
    #14

Share This Page