1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

What else can i code??????

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by 1animal1, Feb 6, 2011.

  1. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!! VCDS Map User

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    31
    [Feb 6, 2011]
    I'm like a dog in a China shop at the minute with this VCDS!!! give me some direction/inspiration :scared2:

    I've activated the coming home lights, fitted puddles and activated them but want to activate some more stuff :readit:

    chars

    Tim
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 21, 2014]

  3. sub39h
    Offline

    sub39h Active Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    2,502
    Likes Received:
    5
    [Feb 6, 2011]
    ... this is a dangerous line of enquiry lol
    #2
  4. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!! VCDS Map User

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    31
    [Feb 6, 2011]
    haha yup....didn't realise it was so easy to use - already had my first 'wrong code' error haha, a fault came up saying changer not attached, so I coded the changer (which isnt there) out..... then had to code it back in :)

    all good fun but worrying when you realise you could mess it up big style :)

    Wonder if i can tell its mapped or not by doig some logging?
    #3
  5. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    123
    [Feb 6, 2011]
    Always make a copy of the code before you change it :)
    #4
  6. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    123
    [Feb 6, 2011]
    There is a VCDs thread here that lists all the options for the 8p.....somewhere. Sure it was run by Staz
    #5
  7. warrenlord
    Offline

    warrenlord Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    773
    Likes Received:
    14
    [Feb 6, 2011]
    alarm bleep if not done maybe.
    #6
  8. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!! VCDS Map User

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    31
    [Feb 6, 2011]
    Suprised to find that you can even set the dimming of the footwell lights.....why on earth :)
    #7
  9. RobinA3
    Offline

    RobinA3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    Messages:
    1,784
    Likes Received:
    29
    [Feb 6, 2011]
    Several things you can do:

    Rear wiper tear drop wipe - wiper activates about 10 secs after the last wipe when you activate the washer.
    Needles and clocks always on without headlights on.
    Window 'auto' close - when closing the windows on the key fob once the windows start closing you can let go of the button and it will carry on closing itself.
    Seat belt chime off.
    DRL for the rear side lights activated.
    #8
  10. mike foster
    Offline

    mike foster Fossie VCDS Map User

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    3,967
    Likes Received:
    79
    [Feb 6, 2011]
    Best bet is to go through all long coding on convenience module etc. and see which boxes are and aren't ticked.

    If you see something you fancy that isn't ticked (and is available on you car MY ) then all you need to do is tick it, 'do it' and check the result.

    If nothing happens then nothing lost. If something happens that you don't like just put it back to previous setting.

    As said previously, make a note of original coding before making any change.
    #9
  11. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!! VCDS Map User

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    31
    [Feb 6, 2011]
    cheers Robin.....

    The one that jumps out at me there is the one touch window closing..... ill have a search for the module next chance i get

    on another note, my rear wiper already does the tear drop......but my clocks seem to be lit until it starts to get dark, in which case the clocks dim to suggest that i turn my lights on, is this normal?
    #10
  12. audicruiser
    Offline

    audicruiser Audi Heaven

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    46
    [Feb 6, 2011]
    The dials do that so you know to turn your lights on, but if like me you have Auto lights then they come on anyway. I got my dials to be lit all the time. From memory the end of the code needs to end 04 instead of 08 which is what mine was set to...
    #11
  13. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!! VCDS Map User

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    31
    [Feb 6, 2011]
    I dont have autolights unfortunately but actually like that it dims...... cheers though cos would imagine with autos, id want the same
    #12
  14. Sarah's A3
    Offline

    Sarah's A3 MODERATOR V6 S3 Hybrid Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    5,920
    Likes Received:
    28
    [Feb 6, 2011]

    Hey P do you know where this thread is? Looked and cant find it. I fancy seeing what I can do on mine!!!! I also want to do the picture in motion but not sure how to yet.
    #13
  15. bodders
    Offline

    bodders Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
  16. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    123
    [Feb 6, 2011]
    Thanks mate, i was just going to start a search :)

    Hi S, don't forget to make a note of the original code before you change anything :)
    #15
  17. Gti Jazz Blue
    Offline

    Gti Jazz Blue Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    6
    [Feb 7, 2011]
    I would recommend that you do an auto scan and save the log, that way you will have a baseline of the coding info for all of your modules.
    #16
  18. N16KSH
    Offline

    N16KSH Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    [Feb 7, 2011]
    ANY 1 IN SOUTH YORKSHIRE THAT FANCIES DOING MY AUTO WINDOW THING ?????
    #17
  19. Ads
    Offline

    Ads License to drive

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    8,222
    Likes Received:
    581
    [Feb 7, 2011]
    Go into the engine module, look for the bhp value, change it to what ever figure you want and you'll get that bhp. Don't go over 400bhp though, it'll fry your spark plugs.
    #18
  20. N16KSH
    Offline

    N16KSH Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    [Feb 7, 2011]
    if only it was that easy lol
    #19
  21. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!! VCDS Map User

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    31
    [Feb 7, 2011]
    Im in Sheffield mate, you'll have to find the module before coming over though :)

    thanks for your input ;)
    #20
  22. Sarah's A3
    Offline

    Sarah's A3 MODERATOR V6 S3 Hybrid Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    5,920
    Likes Received:
    28
    [Feb 7, 2011]
    lol, dont worry I wouldnt
    #21

Share This Page