1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Weird Temp Display

Discussion in 'General Technical / How To' started by thomp1983, Oct 18, 2006.

  1. thomp1983
    Offline

    thomp1983 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    [Oct 18, 2006]
    ok, cars a '98 1.9tdi(ahu engine) a4. the temperature display on the dash appears to have stopped working, it's been like that for a couple of months the car runs absolutely fine, but the other day i used the car to jump start another one so left it running stationary for awhile, when i got back in it i noticed the dial was at 90 degrees and functioning. any ideas where to start looking for the problem?

    chris
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. Neil_S
    Offline

    Neil_S Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    [Oct 18, 2006]
    I should imagine it has something to do with the coolant temperature sender, it's a sensor on the back of the engine block which commonly fails apparently.

    Would be handy if you have somebody with vag-com near you that could run a check and see what error codes show up.

    I have an intermittant fault with my coolant temperature sender showing up on my 2001 B6 1.9 TDi, I've ordered replacement parts from vagparts for about £18. It's not an expensive problem to fix.
    #2
  4. thomp1983
    Offline

    thomp1983 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    [Oct 26, 2006]
    it had a new cts not so long ago, does anyone know what readings it should show with vagcom?

    chris
    #3

Share This Page