1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Weird coding on purchased rnse - 0197784 - What does it all mean!!!!!

Discussion in 'VCDS (formerly VAG-COM) forum' started by motosparkz, Dec 2, 2007.

  1. motosparkz
    Offline

    motosparkz Member

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    [Dec 2, 2007]
    Hi gang,

    I bought an rnse a few weeks ago, & everything has been working fine. Now, I run a diagnostics machine in the UK that is called a Launch X431, & once I got a k-l line convertor, has allowed me into every system on my Audi A4 Avant B6. It has allowed me to change the central locking system for autolock, I have reset the Xenon headlights, (were hedgehog spotters<S>), installed DIS & recoded the steering & instrument modules.

    Now, the important bit, but the thing it wont allow is coding of my rnse, so for that I have Vagcom Pro Kit on order. Now, I was messing about again yesterday doing the lights, & had a quick shuftie into the rnse. There were quite a few errors, some real weird ones, first it says incorrect coding, hey but it's clever like that<S>, then stuff like pressure faults, hall sensor faults, brake faults & bits, (although nothing in any other system in the car) I am not too worried about these, at least not till I get the vagcom & change my coding, which leads me to...

    My X431 has shown codings for all modules perfectly, but for some reason the coding it shows for the rnse is 0197784 with a wsc of 20485. Now I have searched around all code listings for the rnse, but for the life of me I cannot suss what it is coded for at present.

    Can any of you super sleuths crack the hidden code & reveal the meaning of life, or at least what spec car it is out of [​IMG] I'm more intrigued than worried.

    Cheers guys, Shane, (UK)
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 22, 2014]

  3. Issac Hunt
    Offline

    Issac Hunt Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    0
    [Dec 2, 2007]
    Ross-tech coding page here says that is not a vaild RNS-E code.
    #2
  4. motosparkz
    Offline

    motosparkz Member

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    [Dec 2, 2007]
    Aye, thats what I have figured so far. Would it have been possible for the unit to accept an unknown code.

    Got me stumped has this one.

    Shane
    #3

Share This Page