1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Weird alarm problem

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Custard, Nov 4, 2009.

  1. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 4, 2009]
    Hello,

    right, when i lock my car with the remote, the lights dont flash, they DO flash when you unlock it. ive not found anything else that doesnt work yet, im not sure if the alarm is working dunno how to check?

    Any ideas chaps? :)

    thank you kindly

    Dave :hi:
    #1
  2. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,917
    Likes Received:
    1,366
    [Nov 4, 2009]
    Welcome to the site.

    Sit in car, lock the car with remote, then wait for a minute then move about & see if the ultrasonics detect you, the blinkers on lock are a codable option aswell, so maybe the last owner had this turned of, vagcom will answer this tbh mate.

    Also leave window open, lock car see if sonics detect the air changes

    If you ever want the genuine vagcom kit, PM me.
    #2
  3. jojo
    Offline

    jojo Looking for Boost! Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    26,981
    Likes Received:
    2,226
    [Nov 4, 2009]
    Try opening the bootlid, then slam it shut, and arm alarm again. If indicators flash, problem sorted. :o.k:
    #3
  4. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,917
    Likes Received:
    1,366
    [Nov 4, 2009]
    You thinking the boot lock sensor then JoJo
    #4
  5. jojo
    Offline

    jojo Looking for Boost! Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    26,981
    Likes Received:
    2,226
    [Nov 4, 2009]
    Yeah, it's quite common on my S3 in the cold, the bottlid is shut, but you need to add a bit of force to it for the stupid CCM to register it.
    #5
  6. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 9, 2009]
    Ok well none of the above worked I'm afraid :(
    The car locks but when sat still for 1 min nothing happens when you move . The little light by the door lock doesn't work either ? So in conclusion , the alarm isn't arming ?

    Cheers
    #6
  7. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 9, 2009]
    Ok well none of the above worked I'm afraid :(
    The car locks but when sat still for 1 min nothing happens when you move . The little light by the door lock doesn't work either ? So in conclusion , the alarm isn't arming ?

    Cheers
    #7
  8. Westy
    Offline

    Westy Double Dark Side! Diesel & 8P

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    17,355
    Likes Received:
    1,003
    [Nov 9, 2009]
    Hi Dave, when you lock the car do the red LEDs by the door locks flash?
    #8
  9. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 9, 2009]
    HI no they don't come on at all :(

    Thanks!
    #9
  10. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 9, 2009]
    HI no they don't come on at all :(

    Thanks!
    #10
  11. Westy
    Offline

    Westy Double Dark Side! Diesel & 8P

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    17,355
    Likes Received:
    1,003
    [Nov 9, 2009]
    Can you check something else. Open your doors/boot 1 at a time, and check that they display correctly on the DIS as being open/closed. A common issue is that the door sensor is shagged.

    You have very similar issues to mine, which I still haven't fixed! (try searching for "alarm" threads posted by me).
    #11
  12. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 9, 2009]
    I get no notification in the dash when I open or close anything. didnt realise you were meant to!

    My interior light comes on when you open the doors though ?

    Its probably nothing to do with anything, but opening and closing the windows with the remote DOES work.

    cheers
    #12
  13. jojo
    Offline

    jojo Looking for Boost! Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    26,981
    Likes Received:
    2,226
    [Nov 9, 2009]
    Sounds like your doors and bootlid is working, I can only think your bonnet switch is fubar'd.
    #13
  14. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 10, 2009]
    humm ok, sounds logical, ill have a ganders tomorrow, is the bonnet switch fairly easy to spot .

    ps, sorry for the double posts, for some reason my phone feels the need to repeat itself apparently!
    #14
  15. LordNelson
    Offline

    LordNelson Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    [Nov 10, 2009]
    It sounds to me like the switches that are tellin your DIS that the doors are open are shagged. you should get a basic car picture appear in the middle of the dials with it showing the relevant door open. each door has two switches; one for the DIS and one for the interior light. the interior light switches seem to be working fine.

    I had the same issue with my passenger door switch. the door was registering as closed but the interior light still thought the door was open....causing the alarm to sound off. Im currently trying to source some of these switches as you can only get them if u buy the entire lock mech from Audi. :motz:

    if you want to have a look at the thread i wrote on my problem (with pics of the switch) search "dodgy lock fix"

    although it would be strange for all of them to have gone.:think:
    #15
  16. mark_sarah
    Offline

    mark_sarah Limp mode!

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    [Nov 10, 2009]
    I also have an Audi A3 on a 99 plate, and have issues with alarm. Before i throw my faults in to confuse the issue more, i have a quick question. I also do not have a display that tell me if doors are open! Should I?
    #16
  17. jojo
    Offline

    jojo Looking for Boost! Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    26,981
    Likes Received:
    2,226
    [Nov 10, 2009]
    No, I think the DIS that displays door open or not only applies to facelift cars with one piece headlights and facelift dash. My 99 S3 doesn't have this feature.
    #17
  18. LordNelson
    Offline

    LordNelson Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    [Nov 10, 2009]
    Sorry Jojo, id have to disagree with you there....my early 2000 pre-facelift has the door open display on the DIS.
    #18
  19. jojo
    Offline

    jojo Looking for Boost! Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    26,981
    Likes Received:
    2,226
    [Nov 10, 2009]
    Really?! Daaamn, they left mine out! :mad:
    #19
  20. LordNelson
    Offline

    LordNelson Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    [Nov 10, 2009]
    yeah, and half of the damn pixels are broken (on the list of fixes to do). but that is what helped me diagnose my lock problem. the DIS suggested the doors were open, when clearly they werent. U appear to have lost out my friend
    #20
  21. con1.8t
    Offline

    con1.8t New Member

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    [Nov 10, 2009]
    and mine :icon_thumright:
    #21
  22. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 10, 2009]
    ok something very weird happened today, i parked, opened my door...realised my passenger had left their window down, so i tried putting it up with the remote, the passenger door locked (still shut) but mine didnt (cause it was still open) (putting the window up didnt work anyway cause my door was open) but when my passenger opened their door (still locked) the indicators started flashing, then stopped when i pressed the fob.

    im pretty sure those were the sequence of events, but would clearly surjest the alarm is arming in a way. however there was no siren/horn

    ps, my display is pretty good with only a couple of llines missing, so theres deff no pics
    #22
  23. Westy
    Offline

    Westy Double Dark Side! Diesel & 8P

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    17,355
    Likes Received:
    1,003
    [Nov 11, 2009]
    Try to recreate the problem again mate and see what happens.

    If you can get VAGCOM on your car you can test the siren with it.
    #23
  24. Custard
    Offline

    Custard New Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    [Nov 11, 2009]
    i did and couldnt do it lol

    Okay, ill sort out getting my car vagcom'd then

    Thanks for all your help everyone
    #24

Share This Page