1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Water pump leaking!

Discussion in 'New A3/S3 (8V Chassis)' started by TreborA4, Mar 23, 2014.

  1. TreborA4

    TreborA4 Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    207
    Likes Received:
    28
    Low coolant level in reservoir! Called in to my dealer and a leaking water pump was the cause.

    The car will be a year old on 28 March and has done just over 27k miles.

    It's the second water pump replacement they will have done on A3s.

    They will change the cam belt at the same time.

    I'm driving an A4 2.0 TDI Quattro as a courtesy car until its done on Tuesday!

    edit..don't know why a link has been created from A4 text above?!!
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. pluves1

    pluves1 Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    725
    Likes Received:
    133
    Makes you wonder if the first replacement was fitted correctly?
     
  4. ruddocks

    ruddocks Member

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    19
    I have heard of 3 A3'S all less than a year old needing a new water pump.
     
  5. TreborA4

    TreborA4 Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    207
    Likes Received:
    28
    It's the first time on mine.

    The other failure was on another A3!
     
  6. charliemolain

    charliemolain New Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello, I'm from Peru and I bought an Audi A3 1.8TFSI 180hp 8V (2013), in august 2013. Then in December 2013 I got the coolant alert in the car dash, I called Audi mobile service and the refilled it. A week later I had the same problem and I took the car to service. They told me it was the water pumt.... I took them one and a half month to give me my car back. (In replace they gave me an Audi A4 1.8t but 120hp, no my style car, but is ok for a a few days, not a month and a half).

    Pic got my car back the last week of January this year, and today I got the same problem again. I'm getting sick of Audi. This is my second car and the first one had trouble with the stronic clutch kit within the first year and now problems again with the coolant??

    Let me know how you did with it... I think they have bigger problems here.....
     

Share This Page