1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VCDS-Lite working :), Plus found out what may be wrong with the car.......

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Dani_B19, Nov 13, 2010.

  1. Dani_B19
    Offline

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    7,270
    Likes Received:
    90
    So finaly got vcds-lite to work and it showed up this:

    16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Signal too High
    P0118 - 35-00 - -

    Explains why the car sometimes struggles to start from cold and why ive got irractic revs on start up etc, lucky ive got one spare thats been sat for 12 months :) lol, ill update the post on monday to see if that and repiping my ***** catch set up helps the car any!
    #1
  2. bengal
    Offline

    bengal Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    I would also check the wiring to the sensor and clean the plug with electrical contact cleaner because it could be dodgy wiring or a connection problem.
    #2
  3. Dani_B19
    Offline

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    7,270
    Likes Received:
    90
    Tbh mate the wiring and connection are solid, the sensor looks like the original, plus its caked in gunk and oil.
    #3
  4. bengal
    Offline

    bengal Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    Fair enough then.
    #4

Share This Page