1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vag-com scan

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by NOGAROS3, Oct 21, 2003.

  1. Mustafa4hmed
    Offline

    Mustafa4hmed Member

    Joined:
    Nov 6, 2004
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Hi all, hope u can help me with this.

    I did a scan on my Audi A4 1.8SE 1995 and got the following codes:


    VAG-COM Version: Release 311.2-N


    Chassis Type: 8D - Audi A4 B5
    Scan: 01,02,03,08,15,17,25,35,45,55,56

    Address 01 -------------------------------------------------------
    Controller: 8D0 907 557 C
    Component: 1,8L R4/5V MOTR HS D05
    Coding: 04001
    Shop #: WSC 00000
    3 Faults Found:
    16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity
    P0134 - 35-10 - - - Intermittent
    17734 - Knock-Control: Cylinder 2: Regulation Limit Exceeded
    P1326 - 35-10 - - - Intermittent
    17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
    P1570 - 35-10 - - - Intermittent
    Readiness: N/A

    Address 03 -------------------------------------------------------
    Controller: 4D0 907 379 D
    Component: ABS BOSCH 5 7402
    Coding: 0265108005
    Shop #: BB 37402
    No fault code found.

    Address 08 -------------------------------------------------------
    Controller: 8D0 820 043 D
    Component: A4-KLIMAVOLLAUTOMAT_D63
    Coding: 00041
    Shop #: WSC 06317
    1 Fault Found:
    00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113)
    30-00 - Open or Short to B+

    Skipping Address 15-Airbags

    Address 17 -------------------------------------------------------
    Controller: 8D0 919 035 D
    Component: B5_KOMBIINSTRUMENT D03
    Coding: 00442
    Shop #: WSC 22531
    No fault code found.

    Address 25 -------------------------------------------------------
    Controller: 4A0 953 234
    Component: IMMO AUZ9Z0S1251052 D76
    Coding: 00000
    Shop #: WSC 00000
    1 Fault Found:
    01176 - Key
    07-10 - Signal to Low - Intermittent

    End -------------------------------------------------------



    Now what does all this mean? is the oxygen sensor faulty and could this be the cause of my car's rev fluctuating when slow or idle -failed to start on first attempt a few times. Also, I got the flap positioning motor for the climate control fixed a few months back - could that still be there from before the fixed it?

    does any1 know what this all means? help pls.


    Muzz /ubbthreads/images/graemlins/groovy.gif
    #1
  2. auroan
    Online

    auroan Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2004
    Messages:
    1,670
    Likes Received:
    5
    Well the failing to start first few times will be down to the "17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
    P1570 - 35-10 - - - Intermittent" fault i reckon.

    Also check the cable going to the lambada sensor, it may have come off if your getting a "no activity" error, or it could be knackered.
    #2
  3. NOGAROS3
    Offline

    NOGAROS3 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2003
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Come on Johnny Boy, let's see some pics of your Manta /ubbthreads/images/graemlins/smile2.gif
    #3
  4. cbass
    Offline

    cbass Member

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Yeah, they're the same thing. Never replaced one though, so I don't know about pricing.
    #4
  5. Quattro_Boy
    Offline

    Quattro_Boy New Member

    Joined:
    Oct 20, 2003
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    #1 - 1956 MG Magnette - co-owned with a mate. Cost £40, sold for £35.
    #2 - 1963 Mini - lower ball-joint came apart 1st day.
    #3 - 1963 Triumph Vitesse. Wedgwood Blue & Black "duo-tone". Loved it. Only car I've ever spun!

    & many more since....such as diesel Chrysler Grand Voyager, FIAT 128 coupe, Rover 827, Golf GTI (for 1 week), Datsun Bluebird, Austin Maxi, Renault 12 (totalled by my mum!), 205 GTi 1.9, 540i Touring etc etc
    #5
  6. Mustafa4hmed
    Offline

    Mustafa4hmed Member

    Joined:
    Nov 6, 2004
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    hey, just out of curiousity-

    I normally leave my climate ctrl on at 22 degrees and press auto. However i notice that the air tends to come out of the demisters/defrosters and the footwells, and hardly any coming from straight ahead. It only comes out from straight ahead when i do the settings manually? should the car be doing this automatically? coz for some reason i got a feeling this may be the problem - the motor is working but not automatically. how would i cure this?


    Muzz
    #6
  7. Mustafa4hmed
    Offline

    Mustafa4hmed Member

    Joined:
    Nov 6, 2004
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    ur right, they charge a bomb to fit the motor!! coz its a hell of a job to get to. in total the climate control repair cost me £450. That was for a second hand climate control unit, a full heater box with all motors (only needed one), and labour for 4.5 hours i think.

    Any ideas y i still get the fault code then?
    #7
  8. kchow
    Offline

    kchow New Member

    Joined:
    Apr 22, 2003
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [ QUOTE ]
    [ QUOTE ]
    Renault 4 van J reg (at the end of number not the beginning) - lime green, matt black bonnet (ran out of paint on resapray) tiny steering wheel... cost £170 in 1973

    [/ QUOTE ]

    oh please tell me you have a photo of that /ubbthreads/images/graemlins/smile2.gif

    [/ QUOTE ]

    I wish i did ... /ubbthreads/images/graemlins/cry.gif I am always happy to admit to not always owning a fast car and appreciating what i have even more having started at the bottom!!
    #8
  9. hop2407
    Offline

    hop2407 Active Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Messages:
    1,408
    Likes Received:
    0
    No.... Sorry Muzz, No idea why you still get the fault code.
    #9

Share This Page