1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VAG-COM in South Yorkshire ?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Whiteatom, Sep 5, 2008.

  1. Whiteatom
    Offline

    Whiteatom Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    [Sep 5, 2008]
    Just had BOSE removed and had aftermarket kit fitted but now need GALA en-ableing via vag-com.

    Anyone in the area that could do a good deed for some beer or cash ?

    Will be posting pics of new install inc my custom made sub box c/w JL 8" sub behind original trim.

    If anyone can help please contact me.

    Cheers Matt
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. Von Maximo
    Offline

    Von Maximo The Damned

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
  4. MarcQuinlivan
    Offline

    MarcQuinlivan Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    2,539
    Likes Received:
    2
    [Sep 6, 2008]
    what head unit do you have? you can enable GALA from the system menu on most Audi head units.
    #3
  5. Whiteatom
    Offline

    Whiteatom Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    [Sep 6, 2008]
    Have RNS-E which did have BOSE + audio pilot thus no option for GALA in menu.

    The RNS-E needs re-coding for GALA
    #4
  6. JohnS3
    Offline

    JohnS3 Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    3,028
    Likes Received:
    1
    [Sep 6, 2008]
    You might want to experiment with removing the Bose wire so you don't get the Bose EQ settings. Although I'm unsure if the EQ is done in the RNSe or the now removed Bose amp. Does anyone know for sure?
    #5
  7. Whiteatom
    Offline

    Whiteatom Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    [Sep 6, 2008]
    Yes I need to disconnect the BOSE wire, some views are that it alters the EQ from the RNS-E and en-ables the internal amp (not used in my install) others say that the EQ can only be altered through coding.
    Either way I need to en able GALA as was done through BOSE audio pilot which is now removed.

    Will update you when I find out

    Thanks
    #6
  8. Whiteatom
    Offline

    Whiteatom Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    [Sep 7, 2008]
    Just disconnected the BOSE wire and can confirm it sounds miles better , both Bass and treble control on the RNS-E work !

    Disconnect BOSE wire = Better sound , better EQ :jump:
    #7
  9. Whiteatom
    Offline

    Whiteatom Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    [Sep 9, 2008]
    Sorted now, big thanks to Von Maximo !

    Thanks again
    #8
  10. Von Maximo
    Offline

    Von Maximo The Damned

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    [Sep 9, 2008]
    My pleasure mate, Anytime you want it doing again you know where I am!
    #9
  11. Kontraband
    Offline

    Kontraband Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    0
    [Sep 9, 2008]
    Where ARE you??
    #10
  12. Whiteatom
    Offline

    Whiteatom Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    [Sep 9, 2008]
    Rotherham, Van Maximo may need you quicker than you think, just tried reversing tonight and does not recognise reversing sensors now !

    Will give u a bell
    #11
  13. Kontraband
    Offline

    Kontraband Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    0
    [Sep 9, 2008]
    Ahhh Roth Vegas... :)

    Both of you?
    #12

Share This Page