1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vag-Com Help!

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by S3 Big Andy, Sep 4, 2008.

  1. S3 Big Andy

    S3 Big Andy Stealth Beast Baby Yay

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    725
    Likes Received:
    0
    Hi, I have just got a new Vag-com lead and software, I plugged it in and all seems ok, but I get an error on the lead saying my after market radio is not working, but I dont have one!!

    Help!!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. RobinA3

    RobinA3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    Messages:
    1,803
    Likes Received:
    34
    Can you copy and paste the fault that has come up?
     
  4. Issac Hunt

    Issac Hunt Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    1
    Which lead do you have? What version of VAG-COM are you using?
     
  5. S3 Big Andy

    S3 Big Andy Stealth Beast Baby Yay

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    725
    Likes Received:
    0
    Micro- can and the new software it downloaded..

    I could but I dont want to plug it in again in case the lights go again, oh I missed that off last time it mucked up my lights!
     
  6. DeckedS3

    DeckedS3 Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    718
    Likes Received:
    166
    Should it say it's working? My last one had an aftermarket stereo and it always said there was a fault... Simply because it couldn't see it (as it expected with the standard one).
     
  7. kaz219

    kaz219 Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    1,806
    Likes Received:
    2
    Mine has this fault as i have an aftermarket one in it:

    Address 19: CAN Gateway
    Part No SW: 1K0 907 530 D HW: 1K0 907 951
    Component: Gateway H08 0100
    Coding: 3F0F0B42070101
    Shop #: WSC 06314
    1 Fault Found:
    01304 - Radio
    004 - No Signal/Communication
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100100
    Fault Priority: 2
    Fault Frequency: 254
    Reset counter: 76
    Mileage: km
    Time Indication: 0
    Date: 2008.08.21
    Time: 01:51:55

    That because there's no signal from the stereo? If yours is the same, it could mean the a loose wire or the bit that sends signal to the main comp to say its working is bust..
     
  8. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,345
    Likes Received:
    1,464
    what radio you got in your car Andy?
     
  9. Gti Jazz Blue

    Gti Jazz Blue Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    7
    I have an after market install and I simply re-coded the gateway to tell it that it doesn't have an Audi stereo.

    Best bet is to paste the result of an auto-scan so that we can advise you.

    An auto-scan is non destructive and won't make any changes.

    Paul
     
  10. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,345
    Likes Received:
    1,464
    Paul I'm sure we've been down this road before but with so many posts I've forgotten, lol, but the FSD's & Eibach's, overall thoughts on this combination, how low is the ride cause I'm not into lowering at all, are they the well known 30mm springs mate & would you say these are worth the money or did J put on the car b4 you bought it from him.

    Sorry if repeated conversation from before, just Damian@DPM says the Bilstein B6 are 10 times better than FSD's but guessing the price is also as much times, lol.
     
  11. Gti Jazz Blue

    Gti Jazz Blue Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    7
    Hi mate, there is a pic about mid way done on this page : http://www.audi-sport.net/vb/showthread.php?t=21390&page=7

    When I bought it from J. it had the Eibach SportsLine Springs (50mm drop) with the stock shocks and I didn't like the ride, so I installed the Proline kit (30mm) with the FSD dampers. I am very happy with the result, it handles well and the FSD dampers soak up a lot of the **** road surfaces that we have to put up with. It is about on par with the firmness of the suspension of my wifes MX-5 sport.

    Regards,

    Paul
     

Share This Page