1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vag com fault codes. help please?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Steven.c, May 30, 2013.

  1. Steven.c
    Offline

    Steven.c Auto-Motive Restored Deatail

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    282
    Likes Received:
    5
    [May 30, 2013]
    Hi, i have a audi a3 1.8t AUM fwd. lately the car has been acting strange so i scanned it and it came back with these faults.

    Address 01 -------------------------------------------------------
    Controller: 06A 906 032 FC
    Component: 1.8L R4/5VT G 0002
    Coding: 11500
    Shop #: WSC 02629
    WAUZZZ8LZ1A041577 AUZ7Z0Y1605717
    2 Faults Found:
    16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low
    P0102 - 35-10 - - - Intermittent
    16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold
    P0420 - 35-00 - -
    Readiness: 0000 0000

    Address 03 -------------------------------------------------------
    Controller: 1C0 907 379 E
    Component: ESP FRONT MK60 0103
    Coding: 0019970
    Shop #: WSC 06435
    1 Fault Found:
    01164 - ESP Operation
    008 - Implausible Signal - Intermittent

    Address 17 -------------------------------------------------------
    Controller: 8L0 920 980 E
    Component: AB-KOMBIINSTR. VDO D12
    Coding: 00444
    Shop #: WSC 00088
    WAUZZZ8LZ1A041577 AUZ7Z0Y1605717
    1 Fault Found:
    00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266)
    30-00 - Open or Short to B+



    Unsure on the MAF one as i have only just replaced it the day before with a genuine bosche one?

    The esp one is the one that worrys me the most as it flashs up on the dash and its like the brakes go strange and abs kicks in?

    any help would be much appreciated
    many thanks
    steve
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 1, 2014]

  3. @udi A3
    Offline

    @udi A3 Site Sponsor Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    1,766
    Likes Received:
    175
    [May 30, 2013]
    Did you try clearing them first as they are all intermittent and the air mass one could be due to changing it.
    I have the same oil light, sometimes it works sometimes it doesnt, likely the senser in the sump, £90ish to replace from stealer iirc.
    #2

Share This Page