1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

urgent help needed please

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Karlos the Avant, Jun 20, 2009.

  1. Karlos the Avant
    Offline

    Karlos the Avant A4 1997 18t Avant,17" Chromes

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    [Jun 20, 2009]
    evening all

    I was going to work tonight and while I was doing about 80mph down M1 the car just lost aceleration altogether.

    I tried to give it a little rev and the turbo was boosting but no power on accelerator, I called the recovery out and the dude was clueless and i thought someone had sent him as a wind up when i saw him looking in the window washer bottle :wtf: is all that about lol

    anyway i suspect something to do with fuel side, may be fuel pump?

    checked all belts and fan and cam belt ect all in tact, no leaks of any type.
    vehicle turms over fine just wont fire but couldnt look too much in dark and still had to go work.

    any sugestions would be very welcome then i can have look in morning after work.

    i have tried to find suggestions on here but could be a lot of things, was just trying to narrow it down a little if poss.

    kindest regards and thanks:applaus: to all on this site for all the help it doesnt even know it has give me in the past, very impressed with the tips and help available on here and hope it does it for me yet again.

    so far this site has helped me fixed or replace::respekt:

    headlamps
    heater
    boost
    pads + disks fitted
    wheel size and tyres
    alarm
    imobilizer
    rear wiper
    central locking
    key fob
    interior advice

    :anbet:what more can I say:anbet:
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,573
    Likes Received:
    314
    [Jun 20, 2009]
    Give it a crank over then remove a couple of the spark plugs and see if they're wet with fuel.

    Then put the plugs back into the coilpacks, but not back into the engine. Lay the coil on the rocker cover, plug it in and position it such that the end of the plug is grounded against the rocker cover, and crank it again to see if your getting a spark.

    Do you have vagcom? A scan may pinpoint the issue more easily.
    #2
  4. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,604
    Likes Received:
    276
    [Jun 20, 2009]
    VAGCom it. As long as she is turning over at proper speeds and there is no spark then suspect crank sensor or icm ( tho the ICM usually loses a cylinder 2 1st)
    #3
  5. Karlos the Avant
    Offline

    Karlos the Avant A4 1997 18t Avant,17" Chromes

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    [Jun 20, 2009]
    hya gents,

    thanks for the helpful suggestions yet again, took plugs out and no fuel at all, had a quick look at fuses and found 2 blown.
    found fuse box pics on here{cool as} and one was for the cig lighter and the other was for the fuel pump.

    new fuses in and fired first time.

    :applaus:Thanks aragorn + Byzan A4 sorted me again:applaus:
    :respekt:
    #4

Share This Page