1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Urgent advice required about rear LEDS

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by JDM82, Mar 17, 2012.

  1. JDM82
    Offline

    JDM82 Member

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    329
    Likes Received:
    3
    #1
  2. JDM82
    Offline

    JDM82 Member

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    329
    Likes Received:
    3
    Could it be something to do with my car?

    I tried putting led sidelight bulbs in the headlights before and the same happened, the left hand side bulb stayed on for a few seconds then died. It seems weird it being the same side and the same thing happening, working for a few seconds then dying.

    But then why only the first 2 rows on the rears and the other 3 rows work?
    #2
  3. Rastamouse
    Offline

    Rastamouse Welsh Audi Nut

    Joined:
    Aug 5, 2011
    Messages:
    351
    Likes Received:
    18
    Try starting the engine, my drl head lights were the same when i fitted em but once i started the car they worked fine. Give it a try and let me know how it goes
    #3
  4. JDM82
    Offline

    JDM82 Member

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    329
    Likes Received:
    3
    Right does this right?

    Lights on, no key in = They work

    Lights on, key in and the dash lights on but not the engine = they fail

    Engine running, then switch the lights on = they work

    What causes this? Im thinking a power surge or something?
    #4
  5. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,703
    Likes Received:
    489
    iv never had a prob with thet kinda light
    i cant see it been the car at fault as it would have affected your oem lights
    has yours got the small box type relay things at the back of the new lights ?
    that maybe the problem swap them round to otherside im sure the plug is the same for both sides
    #5
  6. JDM82
    Offline

    JDM82 Member

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    329
    Likes Received:
    3

    I think mines the same. So what it basically is, you cant have your lights on unless your engines running?
    #6
  7. JDM82
    Offline

    JDM82 Member

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    329
    Likes Received:
    3

    I'll have a look at that Bez, if its just a case of putting lights on after I've started the engine then I can live with that. I dont wanna have to send them back.
    #7
  8. Rastamouse
    Offline

    Rastamouse Welsh Audi Nut

    Joined:
    Aug 5, 2011
    Messages:
    351
    Likes Received:
    18
    Dont think so as i only noticed this when i first installed em. Cant say ive noticed it since then. I might be wrong tho.
    #8
  9. Cribbon
    Offline

    Cribbon Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Messages:
    156
    Likes Received:
    3
    i have these! sometimes it say rear right brake light out! but i have auto head lights so just flick the switch on n off and it sorts it out!
    #9

Share This Page