1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Turbo cutoff?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by mjepson, Mar 23, 2007.

  1. mjepson
    Offline

    mjepson Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    [Mar 23, 2007]
    I was driving today, and came on to the freeway and floored it... as i usually do :)

    In third gear i passed 4500rpm and could feel the automatic limiter come on, but after shifting gears i had nearly no power... so first thought was that i had blown the turbo. But after a quick stop at the first petrol station and a quick "reboot" it was back again.

    Is this something that audi has put in to scare me or did something odd happen?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. Beddie
    Offline

    Beddie Member

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    [Mar 23, 2007]
    Sounds like the car may have gone into 'Limp Mode' perhaps?

    Could have over-boosted and the ECU has thrown the towel in for a few mins...
    #2
  4. RobinA3
    Offline

    RobinA3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    Messages:
    1,783
    Likes Received:
    25
  5. HeliChris
    Offline

    HeliChris Learning to fly 3D

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    [Mar 24, 2007]
    Yep I think an "Over Boost" limp home as well, you are going to need to get your error codes cleared via VAG-COM, because that is going to scream "CHIPPED" to the dealer. I would also get superchips to look at the map again, because the must be pushing it to far.

    Chris.
    #4
  6. mjepson
    Offline

    mjepson Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    [Apr 28, 2007]
    I had another cutoff today. Wasn't revving it in the red, but pushing the car a lot. Did a long stretch from the start of the highway with the pedal down and settled to normal speed, then tried to overtake a car and there was no power :(

    Got of the highway, stopped the car, on again and voila... turbo back again...

    I will send superchips an email and ask if they have knowledge of this...
    #5

Share This Page