1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Troublesome A3

Jems Mar 1, 2011

  1. Jems

    Jems New Member

    4
    0
    1
    Firstly, hello to all. I'm new to this so here goes... The story so far, 2005 A3 2.0 TDI 140 sport, sportback with all the toys, lovely car but started to have a problem with power. Car goes into limp mode when under load and can be reset by turning off/on, not entirely safe at 70mph but it works. I have checked the vacuum pipes and was able to operate the vane adjustment rod on the turbo full range by sucking (until my eyeballs popped). I have ran with the MAF disconnected but this is worse (no boost at all). I have also cleaned the sensor in the intercooler pipe and checked for other stuff, loose,split pipes, wires etc. Then second problem after checking and grubbing around all day yesterday I found today that the front washers and the rear wiper do not work. The fuses are ok. Pleeeeeeeeeeeease help.
     
  2. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    you need to hook it up to vcda for codes
    if no codes you need to do a few logs
    could be any number of things
     
  3. CHRIS555

    CHRIS555 DOPE with added OCD

    1,969
    10
    38
  4. Jems

    Jems New Member

    4
    0
    1
    Boost pressure regulator limit exceeded over boost intermittent. P0234.
    cylinder 1 glow plug circuit electrical fault P0671, cylinder 3 p0673 and cylinder 4 P0674.
    ta.
     
  5. Jems

    Jems New Member

    4
    0
    1
    Moochessgrassyarse.
     
  6. S3RYE

    S3RYE Interior Next!!

    3,448
    70
    36
    Hi & welcome to ASN! post this over in the a3 section and you will no doubt have more luck gettin answers!!
     
  7. Jems

    Jems New Member

    4
    0
    1
    Cheers fella.
     

Share This Page