1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Totally dead boot lid, and lots of warning lights.......

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by Richardesty, Jul 10, 2011.

  1. Richardesty
    Offline

    Richardesty loves quattro

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    750
    Likes Received:
    16
    [Jul 10, 2011]
    First noticed that my boot would release using the remote fob, or the drivers door button.....

    Did some research on here and phoned my stealer, who admitted the release solenoid was a common fault..........and they happened to have one on the shelf.

    I'm collecting it on Tuesday.

    Since then I've had warnings lights on the dash for failed left rear fog, right rear fog, and numberplate lights........thus in effect nothing electrical which is connected to the boot lid works. All the lamps are led and are resisted.

    I'm hoping replacing the solenoid will solve this, but has anyone else heard of this apparent multiple failue?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 2, 2014]

  3. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,864
    Likes Received:
    519
    [Jul 10, 2011]
    no help with the problem but
    i aint got a boot release on the door
    WHY ?
    #2
  4. Wrath
    Offline

    Wrath Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    1,187
    Likes Received:
    40
    [Jul 10, 2011]
    Ah, so you only come on here went you want something ;-)

    I wonder if a cable going to the boot end has fractured allowing some water in? Are the dash errors false or are the lights actually faulting?
    #3
  5. Richardesty
    Offline

    Richardesty loves quattro

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    750
    Likes Received:
    16
    [Jul 11, 2011]
    I've no idea Lee :readit: Mines an electronic release which sits alongside a couple of alarm overide buttons in the back end of the door pocket.......

    I've stripped the boot of it's lining and all the cabling looks absolutely fine and surprisingly there's no connector block for 'disconnecting the boot'. Neither the fog/sidelights, numberplate lights or tail release work - ie anything electrical related to the boot lid. The 'outer' tail lights/brakes/indicators work fine, and the boot releases ok with the key.

    I've replaced the boot solenoid today, hoping that it would cure the problem - to no avail.

    Have checked every fuse there is, and nothing appears to be at fault, or any fuse relating the the above components other than fuse 38 which mentions the boot release (but is fine)

    Gonna call the stealers in the morning for some 'telephone advice'......

    Gonna have to get it sorted as my MOT is due next week!!!! :notme:
    #4
  6. Richardesty
    Offline

    Richardesty loves quattro

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    750
    Likes Received:
    16
    [Jul 11, 2011]
    Elsawin directs me to the J519 Power Supply Control Unit under the dashboard......which looks expensive :(
    #5
  7. Wrath
    Offline

    Wrath Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    1,187
    Likes Received:
    40
    [Jul 11, 2011]
    That does sound pricey. Might have to go to a scrappy and take one out there. Have you got an actual part number that you can look on ebay.de for?
    #6
  8. Richardesty
    Offline

    Richardesty loves quattro

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    750
    Likes Received:
    16
    [Jul 14, 2011]
    A diagnostic check didn't reveal anything but further searching has highlighted a broken earth cable deep within the well protected cabling between the boot and lid......all sorted now!
    #7

Share This Page