1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Torque Steer

Tj 0785 Aug 27, 2014

  1. Tj 0785

    Tj 0785 Active Member Bronze Supporter Audi S3

    674
    82
    28
    I have a 2001 s3 I've had it about 3 months now but recently when the car is on boost the front wheels seem to wheel spin left and right or sometimes just to the left there's plenty of tred left on the tyres also I thought you wouldn't get torque steer on a awd?
     
  2. shan00ble

    shan00ble Member

    211
    18
    18
    I have 2001 s3 and I don't get any torque steer. Is your alignment set up correctly? Are your ball joints etc in good nick?
     
  3. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    20,341
    3,494
    113
    Is your haldex actually working... I have quite a bit of power and no torque steer at all...

    Front wheels should not spin if haldex is working

    <tuffty/>
     
  4. Vex182

    Vex182 Guess what I drive...

    1,035
    78
    48
    I never get torque steer in mine. The most ill get when pulling away is just a chirp from the front wheels.
     
  5. Tj 0785

    Tj 0785 Active Member Bronze Supporter Audi S3

    674
    82
    28
    How could I check if the haldex is working? Il have a look at ball joints when get chance
     
    Last edited: Aug 27, 2014
  6. Prawn

    Prawn My other car is a MINI!!!!

    11,232
    2,981
    113
    This might sound daft, but try and pull away aggressively on a slippery surface. You'll soon knownof the fronts are spinning up or if the rears are kicking in.
     
  7. Tj 0785

    Tj 0785 Active Member Bronze Supporter Audi S3

    674
    82
    28
    Will try that in morning
     
  8. JUS3IN

    JUS3IN 14.0 @ 98mph 2s 60ft

    1,159
    102
    63
    check the hadlex fuse too:thumbs up:
     
  9. Tj 0785

    Tj 0785 Active Member Bronze Supporter Audi S3

    674
    82
    28
    Ha will do I'm never that lucky tho
     
  10. 16Klappe

    16Klappe I <3 Panda's! Supporter

    5,795
    1,183
    113
    It will be the fuse...
     
  11. gabin

    gabin Member

    131
    12
    18
    Put your car on an elevator,lift it a little bit and accelerate slowly. You will see if the haldex is working or not.
     
  12. Tj 0785

    Tj 0785 Active Member Bronze Supporter Audi S3

    674
    82
    28
    So I checked the fuse that's fine and haldex seems to working so I think it's down to the **** £40 new tyres that was on the car when I got it they got a 30% rating for wet grip which could explain it
     

Share This Page