1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Torque App & OBD2 BT Dongle

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by vwgtiking, Jan 26, 2014.

  1. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    491
    Likes Received:
    6
    [Jan 26, 2014]
    Just wondering if anyone has this setup and how accurate is the data mainly the boost one?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. DarkBunny
    Offline

    DarkBunny Active Member

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    303
    Likes Received:
    47
    [Jan 26, 2014]
    Have just ordered mine, so hoping it'll be pretty handy!
    #2
  4. S4_dan
    Offline

    S4_dan Fire up the Quattro!

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Messages:
    1,732
    Likes Received:
    77
    [Jan 26, 2014]
    I have used it on my Audi. I'm not sure if it is overly accurate. Then again, I don't know what my car is boosting at to compare it with! There is a lot of faffing about in the Torque app settings to get it somewhere near ready for testing.

    It goes up to 18psi on my app. Not correct for a 2.5 derv I wouldn't have thought?!

    Dan
    #3
  5. A4sportMrT
    Offline

    A4sportMrT Member

    Joined:
    Oct 4, 2013
    Messages:
    256
    Likes Received:
    20
    [Jan 26, 2014]
    I have it working on mine, but also have nothing to compare, tested it in my mates octavia VRS and it was giving same readings as his boost gauge, the horsepower bit was interesting. But all other readings were alright too. It's hard to configure on first setup so the wiki definitely is useful
    #4
  6. rsvrider
    Offline

    rsvrider Member

    Joined:
    May 6, 2013
    Messages:
    38
    Likes Received:
    1
    [Jan 26, 2014]
    What bt dongle are you running. Lots of cheap ones on ebay. Cheers
    #5
  7. S4_dan
    Offline

    S4_dan Fire up the Quattro!

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Messages:
    1,732
    Likes Received:
    77
    [Jan 26, 2014]
    #6
  8. A4sportMrT
    Offline

    A4sportMrT Member

    Joined:
    Oct 4, 2013
    Messages:
    256
    Likes Received:
    20
  9. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    491
    Likes Received:
    6
    [Jan 26, 2014]
    I have iphone so this app won't work but I see dashcommand looks good! And it works with my app radio!!!
    #8
  10. rsvrider
    Offline

    rsvrider Member

    Joined:
    May 6, 2013
    Messages:
    38
    Likes Received:
    1
    [Jan 30, 2014]
    thanks guys got one and works a treat with torque pro.
    cheers
    #9
  11. DarkBunny
    Offline

    DarkBunny Active Member

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    303
    Likes Received:
    47
    [Jan 30, 2014]
    Have just plugged mine in and it's great!

    Will be purchasing the Torque Pro app later today.
    #10
  12. deano1978
    Online

    deano1978 different gear

    Joined:
    Jan 18, 2013
    Messages:
    687
    Likes Received:
    67
    [Jan 30, 2014]
    Recently ordered my obd2 app and above ebay item
    #11
  13. A4sportMrT
    Offline

    A4sportMrT Member

    Joined:
    Oct 4, 2013
    Messages:
    256
    Likes Received:
    20
    [Jan 30, 2014]
    Anyone know what figures should be expected?
    #12
  14. jimmcgee
    Offline

    jimmcgee Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    157
    Likes Received:
    18
    [Jan 31, 2014]
    just a wee tip , dont leave the dongle plugged in if your car is sitting for a couple of days , it will flatten your battery , trust me lol.
    #13
    rsvrider likes this.
  15. DarkBunny
    Offline

    DarkBunny Active Member

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    303
    Likes Received:
    47
    [Jan 31, 2014]
    Interesting, I thought it would shut off with they key removed (as you don't get read outs when they key is removed)...
    #14
  16. Reload
    Offline

    Reload Bird is the Word!

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    48
    [Jan 31, 2014]
    I'll second what jimmcgee said, I did this once, but lesson learnt. The torque app itself isn't bad at all, some of the features are a bit pointless (like the 'eco tree') but it's fairly decent. When I was down Santa Pod a few months ago the quarter mile times the app showed were not exactly the official times but close
    #15

Share This Page