1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Throttle body or MAF problem etc?

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Foxmeister, Jun 25, 2011.

  1. Foxmeister
    Offline

    Foxmeister Fired Up!

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    1,779
    Likes Received:
    4
    [Jun 25, 2011]
    The only occasional times i have managed to drive the car so far ive found one slight issue with it.

    Basically when driving along, ready to change gear, when the accelerator is let off and then clutch depressed the engine holds the rev speed for a second or so as i use the clutch. It doesnt affect the actual drive of the car or jerk etc, its just slightly annoying when driving normal and sounds like im a learner still revving as i change the clutch etc.

    Only thing i can think of is maybe the TB needs cleaned causing it to stick for a second. Or is it worth re-calibrating the TB? Although the car has had a few flat batteries over the period of time its been in the garage so would that not have already done that by itself?

    Any info or experiences???

    Oh, cars a 2.8 30v.
    Last edited: Jun 26, 2011
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,571
    Likes Received:
    313
    [Jun 26, 2011]
    Is it a cable throttle or electronic?

    Sounds a bit like a binding cable?
    #2
  4. Foxmeister
    Offline

    Foxmeister Fired Up!

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    1,779
    Likes Received:
    4
    [Jun 26, 2011]
    Its cable Kev.

    Not sure but will look into the cable. Acc pedal doesnt feel stiff etc like when you would have a seizing cable, and doesnt do it if just sitting revving etc, more seems like the car is slow coming off the revs.
    #3

Share This Page