1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

This weeks new niggle... 1st gear setting off traction control

Schlaag Jun 1, 2012

  1. Schlaag

    Schlaag Bwah

    472
    32
    28
    Ola!

    Sometimes, only sometimes... when taking off in 1st gear VERY slowly... the engine cuts power and the traction control light flashes!

    only happens in 1st gear and every now and again. It lasts about 3 - 4 seconds then normal service resumes

    anyone know the reason why or has it happened to you and you know the fix?

    dodgy ABS sensors? They have all been checked for built up dirt and are clean.

    thanks
    Dave
     
  2. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    20,348
    3,494
    113
    VCDS should tell you if you have a dodgy sensor... saves the guess work :)

    Could be a damaged ABS wiring loom too... have seen that before ... a scan for faults will get you started

    <tuffty/>
     
  3. StaceyS3

    StaceyS3 Well-Known Member

    2,474
    451
    83
    I used to get simular issues when I pulled out of junctions with quite a bit of lock although only seemed to happen when pulled out remotely spirited

    Has nearly left me in the ****e before as was a reasonably tight gap and I pulled out knowing that there was more than enough room to find the car killed all power so i now always drive with it off ;)
     
  4. Schlaag

    Schlaag Bwah

    472
    32
    28
    Thanks gents... seems VCDS is looking more attractive to purchase by the minute!
     

Share This Page