1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

This pic will have to do

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by dieselfitter251, Nov 18, 2008.

  1. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 24, 2014]

  3. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,709
    Likes Received:
    332
    [Nov 18, 2008]
    looks it to me!

    Which sensor is that?
    #2
  4. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    left rear , I was hoping that it might be ok after it'd been cleaned
    #3
  5. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    Still activating the left rear ABS at 20mph approx.
    #4
  6. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    What am i looking at in VAGCOM measuring blocks, in the groups bits. Of the 4 channels in group 2 I've got one that read n/a.
    I've got, error group 3 not available
    Group 4. Clock = .10 two channels for 'bin bits' and the ladt channel n/a..

    And I also get a VAGCOM error saying to many communication errors to continue!
    #5
  7. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    I think the next plan is to swap the sensors form side to side, see if its an actual sensor problem (I think it is in the case of the left rear) or a control / channel / or wiring problem...

    any thoughts?
    #6
  8. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,709
    Likes Received:
    332
    [Nov 18, 2008]
    i dont know what you can view in the vagcom screen as ive never looked at my ABS module, but is it logging any fault codes for that dodgy looking sensor?

    Try unplugging another sensor to see if the output in the measuring blocks changes noticably?
    #7
  9. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    Aye,
    00285 P1716 ABS Wheel Speed Signal #2 (Right Front) - Range/Performance - G45

    aaaaand...
    00290 P1726 ABS Wheel Speed Signal #4 (Left Rear) - Range/Performance. (G46)


    these were from the manual, my battery died just as I wa copying & pasting..

    My main concern is that I've got a goosed channel or something on the front right, that sensor is brand new, I can understand about the rear left as it's in a bit of a state.

    What are the possiblities of it being the hub that's git the problem? I've looked in at the ABS rings and tbh they both look fine on rotation.


    #8
  10. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    *[UPDATE]*

    I'm going for lunch, then I've got work to do on some new arrangements for a jazz sextet I'm getting off the ground. The damn car sit and beep it's feckin head off or drag it's feckin gimpy left rear all it feckin wants.... I'm hungry.
    #9
  11. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,709
    Likes Received:
    332
    [Nov 18, 2008]
    did you try closing up the gap on that driver side front sensor?
    #10
  12. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    aye, pushed it right in still it was solid then pull it back about 1mm, spun the hub to make sure there was no scraping sound...
    It may be Saturday til I can get back into it but I'm going to swap the sensors around, I think I'm in for bad news.

    As for the rear. Did you say you had some sensors lying around?
    #11
  13. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,709
    Likes Received:
    332
    [Nov 18, 2008]
    nah auoran is breaking a V6, not me.
    #12
  14. dieselfitter251
    Offline

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    [Nov 18, 2008]
    A'right. CHeers!
    #13

Share This Page