1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Temp gauge....

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by A4cloth, Dec 2, 2013.

  1. A4cloth
    Offline

    A4cloth New Member

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hi my temp gauge has stopped working in my B6 a4, any ideas any body??
    #1
  2. S4_dan
    Offline

    S4_dan Fire up the Quattro!

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Messages:
    1,727
    Likes Received:
    6
    Scan with VCDS or check wiring at the CTS. There is a way of getting the dash dials to do a self-test. But I can't remember the process.

    Dan

    Here you go It's done via vagcom

    Dan
    Last edited by a moderator: Aug 15, 2014 at 12:29 PM
    #2
  3. A4cloth
    Offline

    A4cloth New Member

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Was working fine then today zip, doesn't move at all not even a blip when you start her up...... Also any one got a rear number plate light assembly as mine dropped out on the way to work this morning :(
    #3
  4. pauldazzle
    Offline

    pauldazzle Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    651
    Likes Received:
    1
    Coolant temp sensor has probably failed. Very common problem.
    #4
  5. Turkster
    Offline

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    2,718
    Likes Received:
    5
    Temp sender has had it or check the wires on the plug,
    #5
  6. pauldazzle
    Offline

    pauldazzle Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    651
    Likes Received:
    1
    You really need to have a look in VCDS/VAGCOM engine measuring blocks to see if the ECU is getting a correct signal from the CTS.
    Even if your stat was stuck fully open I would still expect the temp to get high enough to register on the gauge.
    Does your heater get hot?
    #6
  7. A4cloth
    Offline

    A4cloth New Member

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Yeh heater works ok trouble is got no hook up to vagcom :(
    #7
  8. Mike.M
    Offline

    Mike.M Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2003
    Messages:
    1,619
    Likes Received:
    3
    Change the temp sensor as you say you have heating as it is very easy to do but make sure you have a bottle of G13 coolant to top up after......very common problem, but usually it sticks to the 70c marking and never reaches 90c.
    #8
  9. A4cloth
    Offline

    A4cloth New Member

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Showing my lack of knowledge on these cars..... Is there a guid on here or any one got a pic of where it's situated?
    #9
  10. stu_m
    Offline

    stu_m Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    1,442
    Likes Received:
    1
    do a search there is shed loads of info on this and guides with pics

    it will also help if we know what engine?

    location in your profile is good to so if there is anyone close by with VCDS they can plug in for you
    #10

Share This Page