1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Temp Gauge / Which Sensor ?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Andy H1962, May 2, 2011.

  1. Andy H1962
    Offline

    Andy H1962 New Member

    Joined:
    May 2, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [May 2, 2011]
    Ign on gauge jumps to 70 even if car not run that day.

    If I pull plug from 4 pin sensor in thermostate housing 1.6 BFQ gauge still reeads 70, but fan comes on.

    Car was "overheating" it is my daughters, slight leak from therm housing, removed and new O ring fitted.

    Thought the W Pump may have gone, as no flow through the Rad. Thermostate removed, cooling better but Temp Gauge all over the place, hope to change sensor tommorow.

    Any other advice ?

    thanks

    Andy
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 17, 2014]

  3. Dani_B19
    Online

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    7,282
    Likes Received:
    90
    [May 2, 2011]
    Change the temp sender for a genuine one only, dont use cheap **** from the local motor factors, i did and fitted a new thermostat for nothing, fitted a genuine temp sender and car sits bang on 90.
    #2
  4. Andy H1962
    Offline

    Andy H1962 New Member

    Joined:
    May 2, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [May 2, 2011]
    I have read what others have siad. Thanks

    Andy
    #3

Share This Page