1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tappa tappa tappa!!!!

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by terrysingh, May 22, 2007.

  1. terrysingh
    Offline

    terrysingh Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    [May 22, 2007]
    hey guys, got a service issue this time? had the car serviced about a month ago from chingford audi, 100k service, basically when i started the car it made a tappet noise for 1-2 seconds, never done this before, checked it again today, and i could hear it from the inside of the car, just checked the oil and it seems fine, cars got full dealer history....not sure what to do????
    #1
  2. J7USS
    Offline

    J7USS Shuddup Foooool!!

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,683
    Likes Received:
    1
    [May 22, 2007]
    I had this problem I think. I asked my specialist and he said that on some the Chain makes a noise, Harmless though, Just makes a litle rattle when I first start, Not always though, its mainly cold starts.
    #2
  3. arthurfuxake
    Offline

    arthurfuxake Controversial & Contradictive

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    1,308
    Likes Received:
    0
    [May 22, 2007]
    Which chain?
    #3
  4. terrysingh
    Offline

    terrysingh Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    [May 22, 2007]
    i take it your refering to the cam chain, i dont think its that making the noise its more of a tappet noise than a loose chain noise,

    my bro said audi where the last people to fiddle with the engine and they should be held responseable??? i don't think the'll buy that though!
    #4
  5. J7USS
    Offline

    J7USS Shuddup Foooool!!

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,683
    Likes Received:
    1
    [May 22, 2007]
    I aint too sure, he just said one at the back:confused:???? he said the TT is known for it aswell.
    #5
  6. J7USS
    Offline

    J7USS Shuddup Foooool!!

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,683
    Likes Received:
    1
    [May 22, 2007]

    ah right, yeah your right about audi. Mine sounded like a quick rubbing noise, like something is catching. Tick tick tick noise. Did sound like a dry head at first thats why I took it to them..
    #6
  7. terrysingh
    Offline

    terrysingh Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    [May 22, 2007]
    i did have a look at the elsawin software, the cam belt only runs one cog at the front and theres a chain linking the two cams together at the back,

    the noise goes so quickly you dont really get to hear where its coming from, i'm gonna give chingford audi a call and see what they say???

    probs tell me to go fish!!!!
    #7
  8. J7USS
    Offline

    J7USS Shuddup Foooool!!

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,683
    Likes Received:
    1
    [May 22, 2007]
    Yeah I had that prob, it goes so quick you dont get chance...

    Keep us posted mate.
    #8
  9. terrysingh
    Offline

    terrysingh Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    [May 22, 2007]
    rang audi they said bring it in and a master tech will have a look, j7uss does yours still do it???
    #9
  10. J7USS
    Offline

    J7USS Shuddup Foooool!!

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,683
    Likes Received:
    1
    [May 22, 2007]
    Yes it still does it but id say couple of times a fortnight maybe... Colder weather is worse!!
    #10

Share This Page