1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Symphony Upgrade

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by Steve111, Feb 13, 2004.

  1. Steve111
    Offline

    Steve111 New Member

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Feb 13, 2004]
    Just bought a symphony Audio system from a 2002 A4 and I would like to fit it to my 2002 A4 which currently just has a Chorus System in. Is it possible? Is it a big job? What other parts will I need?
    Any instructions/advice would be great

    Thanks in anticipation

    Steve
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 23, 2014]

  3. Anito
    Offline

    Anito Member

    Joined:
    Dec 13, 2003
    Messages:
    434
    Likes Received:
    2
    [Feb 13, 2004]
    If your replacing single DIN to Single DIN then I expect it to be a simple job.

    If the new one is double DIN, then you'll need a new facia / console. - They cost a few quid.
    #2
  4. danksy
    Offline

    danksy Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    [Feb 16, 2004]
    Steve,

    Is this the symphony HU with built in 6 CD changer?

    If so it is double din size and therefore you will require a double din size hole to put it in.

    Any chance of a photo of the back of the Symphony Head Unit? In my instruction book it says the head unit can accept another CD changer (other than the inbuilt one), so I just wanted to check by looking at the various connections on the back!

    Cheers
    Nick
    #3
  5. danksy
    Offline

    danksy Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    [Feb 17, 2004]
    See the attached pics

    #4
  6. danksy
    Offline

    danksy Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    [Feb 17, 2004]
    Dude, I also have found out that the "02 A4 uses the CAN bus for illumination thus if you want to light up the display you'll need to hardwire it. I found a post on audiworld forums. Do a search for Symphony A4.

    Cheers & Good luck /ubbthreads/images/graemlins/beerchug.gif
    #5

Share This Page