1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Symphony 2 to Symphony 2+ Help

Discussion in 'Retrofit' started by Rom, Mar 23, 2013.

  1. Rom

    Rom Member
    VCDS Map User

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    444
    Likes Received:
    6
    Looking to charge these units over for a friend.
    Its a 2005 A3 with the Symphony 2 6 cd headunit.

    Want to fit the 2+, had bought some adapters, but still doesnt work. Gets some inital cd mech sounds, then nothing.
    Straight off, i can see loom and old unit has 2 pins on black iso plug, new unit has 3.

    Heres some pics to explain better...

    Old unit
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    New Unit
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Car Loom
    [​IMG]
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,138
    Likes Received:
    1,427
    The newer 2+ units need an extra 12v supply to pin D16 mate on the quadlock fella, so link 15 & 16 together, don't forget antenna system will be different.
     
  4. Rom

    Rom Member
    VCDS Map User

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    444
    Likes Received:
    6
    Cheers mate. Hoped it would be something simple.
    Not looked, but assume the plug is labelled like usual?

    He has the aerial adaptor, think it was double fakra of the top of my head.
     
  5. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    You have to join the two fakra HF connections of the new radio to the existing ISO HF connector, do not connect the fakra ZF connector at all. If you don't the antenna will cut out. So you need a sort of Y adaptor from the radio to the antenna.
     
  6. Rom

    Rom Member
    VCDS Map User

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    444
    Likes Received:
    6
    ZF and HF ?
     
  7. micon12

    micon12 New Member

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    also having issues with the unit. NHN do you have to add in an extra wire myself or can i pull one out from one of the other plugs and put it into another plug?

    Thank you
     
  8. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,138
    Likes Received:
    1,427
    Just follow what my post advised.
     

Share This Page