1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Symphony 2 to Symphony 2+ Help

Discussion in 'Retrofit' started by Rom, Mar 23, 2013.

  1. Rom
    Offline

    Rom Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    444
    Likes Received:
    6
    [Mar 23, 2013]
    Looking to charge these units over for a friend.
    Its a 2005 A3 with the Symphony 2 6 cd headunit.

    Want to fit the 2+, had bought some adapters, but still doesnt work. Gets some inital cd mech sounds, then nothing.
    Straight off, i can see loom and old unit has 2 pins on black iso plug, new unit has 3.

    Heres some pics to explain better...

    Old unit
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    New Unit
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Car Loom
    [​IMG]
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 23, 2014]

  3. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,467
    Likes Received:
    1,261
    [Mar 23, 2013]
    The newer 2+ units need an extra 12v supply to pin D16 mate on the quadlock fella, so link 15 & 16 together, don't forget antenna system will be different.
    #2
  4. Rom
    Offline

    Rom Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    444
    Likes Received:
    6
    [Mar 24, 2013]
    Cheers mate. Hoped it would be something simple.
    Not looked, but assume the plug is labelled like usual?

    He has the aerial adaptor, think it was double fakra of the top of my head.
    #3
  5. s8craig
    Offline

    s8craig Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    [Mar 24, 2013]
    You have to join the two fakra HF connections of the new radio to the existing ISO HF connector, do not connect the fakra ZF connector at all. If you don't the antenna will cut out. So you need a sort of Y adaptor from the radio to the antenna.
    #4
  6. Rom
    Offline

    Rom Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    444
    Likes Received:
    6
    [Mar 24, 2013]
    ZF and HF ?
    #5
  7. micon12
    Offline

    micon12 New Member

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Mar 27, 2013]
    also having issues with the unit. NHN do you have to add in an extra wire myself or can i pull one out from one of the other plugs and put it into another plug?

    Thank you
    #6
  8. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,467
    Likes Received:
    1,261
    [Mar 27, 2013]
    Just follow what my post advised.
    #7

Share This Page