1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Struggling to start when engines hot

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by James TQ, Sep 8, 2012.

  1. James TQ
    Offline

    James TQ Member

    Joined:
    Apr 20, 2012
    Messages:
    563
    Likes Received:
    7
    [Sep 8, 2012]
    If the engine is hot and i go to start it again it take a good 5 seconds of it trying to get started then the revs dip up and down, I have cleaned the injectors and the TB, I have a cold air flow pipe from the front bumper, any ideas why??

    Also I am looking at getting a Jetex cone filter, what size do I need for my tip, it's a standard one, cars a 1.8tqs,

    Thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 21, 2014]

  3. Greg-S3
    Offline

    Greg-S3 Active Member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    421
    Likes Received:
    32
    [Sep 8, 2012]
    Could be a few things, hard to say without more details but possibly the crank sensor, low compression when hot, coil packs, spark plugs, air mass meter etc have you had the car scanned for fault codes?
    #2
  4. E2FAS
    Offline

    E2FAS Member

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    [Sep 8, 2012]
    Alternator maybe...? health check it - always the best way to find out.
    #3
  5. James TQ
    Offline

    James TQ Member

    Joined:
    Apr 20, 2012
    Messages:
    563
    Likes Received:
    7
    [Sep 9, 2012]
    Rather not hand it in for a health check I think id be depressed with what comes back!
    #4
  6. seany26
    Offline

    seany26 Member

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    87
    Likes Received:
    4
    [Sep 7, 2013]
    Did you ever get this problem sorted, I've got the exact same problem that you describe.
    #5

Share This Page