1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Strange idle

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by quattro rob, Jan 14, 2010.

  1. quattro rob
    Offline

    quattro rob Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    [Jan 14, 2010]
    on idle it the rev needle sits fine then after a few secounds or so drops to around 800 then picks back up does this every now and then but is bugging me now, car is fine to drive no problems nothing showing on vag com, so was wondering wat it could be? thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Jan 26, 2015]

  3. Lemon S3
    Offline

    Lemon S3 Alex

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,333
    Likes Received:
    16
    [Jan 14, 2010]
    You might have a small leak in a vacuum pipe somewhere.
    #2
  4. badger5
    Online

    badger5 www.badger5.co.uk Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    7,690
    Likes Received:
    832
    [Jan 14, 2010]
    if you have vagcom, what does block 032 say?
    #3
  5. quattro rob
    Offline

    quattro rob Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    [Jan 14, 2010]
    ill get him to check that tonight bill and will let you know, thanks
    #4
  6. Mattfaced
    Offline

    Mattfaced Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    [Jan 16, 2010]
    I have this problem, cleaned throttle body, have a garage try new coils no change, also cleaned maf intake temp sensor and unpluged the maf, could it be plug related?
    #5

Share This Page