1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Stereo background noise

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by Stuart35205, May 5, 2013.

  1. Stuart35205
    Offline

    Stuart35205 Member

    Joined:
    Apr 29, 2013
    Messages:
    108
    Likes Received:
    5
    [May 5, 2013]
    Today I have just fitted an after market kenwood to my 2000 a3 8L , the rear is run off the audi amp I believe aswell as the rear sub , it all works ok but with the sound down low there is a background whine from the rear ? Any ideas pls?
    Cheers
    Stuart
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 31, 2014]

  3. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    32
    [May 5, 2013]
    You're probably using the hopeless speaker input adapter PC9-408, you need to use the RCA input adapter PC9-404
    This uses a straight connection between your pre-outs and the rear amp, the one you have uses a cheap hi-lo converter on your rear speaker connection which introduces hiss and alternator whine
    #2
  4. Mart77
    Offline

    Mart77 Member

    Joined:
    Mar 7, 2013
    Messages:
    90
    Likes Received:
    9
    [May 6, 2013]
    Hate the 408 with a passion. Always found connects2 or incartec leads give you less hassle in most cases
    #3
  5. Stuart35205
    Offline

    Stuart35205 Member

    Joined:
    Apr 29, 2013
    Messages:
    108
    Likes Received:
    5
    [May 6, 2013]
    Cheers for the reply I believe I am using the pc9-408 which takes the green& purple wires & connects them to the red audi plug for the rear and its switched on with the remote output (blue wire from hu) so if I use the pc9-404 is this the one with phono leads in the kit?
    #4
  6. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    32
    [May 6, 2013]
    Yes that's the one (as long as you have rear RCA's/phono's on the Kenwood)
    #5
  7. Stuart35205
    Offline

    Stuart35205 Member

    Joined:
    Apr 29, 2013
    Messages:
    108
    Likes Received:
    5
    [May 6, 2013]
    Yes cheers only a pair tho that should be enough looking at the pic of the wiring kit!
    cheers
    stuart
    #6

Share This Page