1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

starting problem on 1.8t

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by andy337, Mar 12, 2011.

  1. andy337
    Offline

    andy337 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi I am new to this forum and relatively new to Audi ownership...
    My 1.8t has developed a starting problem; it will turn over but not start (not getting any fuel). The fuel pump doesn’t turn on when the key is turned and the engine management light doesn’t turn on I have checked and there is no power at the ecu.
    I have replaced the fuel pump relay (the one with 409 on it) and this has not made any difference
    I have check all the fuses and connections none are blown and there doesn’t seem to be any water in any connections (had plenty of time when waiting for the RAC man to turn up to tow me home!)

    wondering if someone can help with this...


    Cheers
    Andy
    #1
  2. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    728
    immobiliser issue?
    #2
  3. andy337
    Offline

    andy337 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    don't think so, as the car should still start but then cut out? and the immobiliser light is on...
    #3
  4. timski s3
    Offline

    timski s3 Member

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    immobiliser wouldn't let the car start first and then cut cut the engine... It just wouldn't start. could be the problem?
    #4

Share This Page