1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Speed display on DIS

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Djwoody, Aug 8, 2013.

  1. Djwoody

    Djwoody Member

    Joined:
    Nov 12, 2011
    Messages:
    480
    Likes Received:
    21
    Hi.
    When I start my 2008 A3 sometimes the DIS shows the digital speed display and other times it shows one of the other menus (Street name, MPG etc).

    Is there any way I can set the DIS to show the speed display as default? Sick of having to press thru the menus every time I start the car?

    Also, I have Sat Nav installed, is there a way of having the Map showing as default rather than the destination input?

    Small things I know, but they annoy me! :)

    Thanks
    Chris
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. DomH

    DomH Active Member
    Audi S1

    Joined:
    Jun 28, 2013
    Messages:
    191
    Likes Received:
    50
    Are you using the same key by any chance? I leave mine on the speed and it always starts up with the speed!
     
  4. Djwoody

    Djwoody Member

    Joined:
    Nov 12, 2011
    Messages:
    480
    Likes Received:
    21
    Yes always use the same key. I wonder if it is something to do with the Sat Nav as it nearly always starts up with the Street Name display.
     
  5. a6_chris

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,883
    Likes Received:
    158
    Turn the compass off on your RNSE by pressing NAV then SETUP and looking for the option.

    Mine always defaults to the speed and my compass is turned off.
     
  6. Djwoody

    Djwoody Member

    Joined:
    Nov 12, 2011
    Messages:
    480
    Likes Received:
    21
    Thanks for this. Should the map show first on the Sat Nav also instead of the Destination input with this option?
     
  7. a6_chris

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,883
    Likes Received:
    158
    Nope, it will always show the address input screen if you switch it off with the nav map on on each startup.
     
  8. Djwoody

    Djwoody Member

    Joined:
    Nov 12, 2011
    Messages:
    480
    Likes Received:
    21
    Cheers A6-Chris. Speed display now shows on startup - shame about the Nav map but suppose there's worse things in life to worry about :)
     

Share This Page