1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

spare key reprogramming

Discussion in 'General Technical / How To' started by bigblokey0, Jul 6, 2006.

  1. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Jul 6, 2006]
    ive got a spare key that i bought off ebay with a blank blade it came with instructions ive since had it cut however ive got to get it programmed to the imobiliser i phoned audi and they want 45 quid is there a way i can do this myself or anywhere cheaper?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Jul 8, 2006]
    bump
    #2
  4. confusionhunter
    Offline

    confusionhunter Member

    Joined:
    Nov 19, 2005
    Messages:
    190
    Likes Received:
    1
    [Jul 8, 2006]
    Please do a search its been answered a million times....
    Short answer:
    Provided its the right type of transponder in the key Audi will need to do it OR you need Vagcom and the immobiliser code (you may need to to get code from Audi)
    The remote part (provided its the right frequency) you can program yourself.....
    #3
  5. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Jul 8, 2006]
    sorry never realised im new here be gentle
    #4
  6. confusionhunter
    Offline

    confusionhunter Member

    Joined:
    Nov 19, 2005
    Messages:
    190
    Likes Received:
    1
    [Jul 8, 2006]
    sorry never meant that to sound arsy! Thats normally the mods job ;) lol
    #5
  7. Aldo
    Offline

    Aldo Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    10
    [Jul 9, 2006]
    Hope you get it sorted, I too got a Ebay key and they don't always work.

    Si
    #6
  8. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Jul 9, 2006]
    great!!!!

    ive programmed it to open the doors and it does start the car however the imobiliser flashes when the car is running so i gotta get it programmed to the key
    #7
  9. Aldo
    Offline

    Aldo Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    10
    [Jul 10, 2006]
    Nice 1-Let us know how u get on, looks like you have done exactly what I have done, out of interest did you get the new shape key or an older squarer shape key?

    Here is my thread about me doing the same as you! :p

    http://www.audi-sport.net/vb/showthread.php?t=23725

    Si
    #8
  10. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Jul 10, 2006]
    ive got the older three button one that cost me 56 quid off ebay so if that dont work im gunna be pissed i have spoke to audi and they said there happy to reprogram it though
    #9
  11. Aldo
    Offline

    Aldo Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    10
    [Jul 10, 2006]
    Ahhh right, I think it will work then-As per my post in other thread-the older keys seem to be going for more than the brand new shape keys.
    I reckon you will get it sorted no probs. Let us know the outcome :)
    #10
  12. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Jul 10, 2006]
    will do
    #11

Share This Page