1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

something wrong with my clutch :(

rickparmar Nov 9, 2007

  1. rickparmar

    rickparmar va va voom

    2,272
    4
    38
    Hello

    When i press my clutch pedal it doesnt come back to me, and when it is pressed in i can not put it in to gear...

    Has anyone got any ideas what the problem would be, and the costs involved

    Thanks
     
  2. jeffers999

    jeffers999 got boost

    390
    2
    16
    sounds like either your clutch master is gone or the slave cylinder ....
     
  3. rickparmar

    rickparmar va va voom

    2,272
    4
    38
    how do I check which one is gone. What type of costs am looking at. Thanks for the reply
     
  4. jeffers999

    jeffers999 got boost

    390
    2
    16
    Is the clutch level ok ??
     
  5. Aky

    Aky Aky

    1,512
    3
    36
    When that happened to me it was a new flywheel time. You might get away with one of the cylinders but the slave acts as the clutch release bearing.
     
  6. jojo

    jojo Looking for Boost! Staff Member Moderator Team Daytona Audi S3 quattro Audi A6 Audi Avant Owner Group

    28,856
    3,516
    113

    Time to go back to a 1.6 Rick :moa:
     
  7. Defratos

    Defratos You’re Dethpicable!!

    2,232
    0
    36
    Hey there Rick, how are you mate? Long time no see since GTI inter. Well I've had the same problem in the past, and it's only happened twice to me and both on very cold mornings. same thing happened came to press the clutch and it just stuck to the floor. Well try and just lift the clutch again with your foot from the underside, this should release the clutch peddle back to its original position. I never had to spend a penny and it's been over a year now with no problems.

    I'm surprised that more people don't encounter the same problem on here
     
  8. rickparmar

    rickparmar va va voom

    2,272
    4
    38
    Cheers peeps

    Just tried again in the car, kept pumping it, and bring it back up with my foot, seem to have done the trick for now, went for a spin seems ok

    Defratos cheers mate, just did that, but it prob mess up again in the morning, will just have to wait,
     
  9. Defratos

    Defratos You’re Dethpicable!!

    2,232
    0
    36
    yeah I guess its just a matter of time. See what happens and if it keeps doing it or gets worse then probably best to take it to the garage, hopefully not
     
  10. HTC

    HTC Active Member

    3,428
    9
    38
    Check for fluid loss.

    If its a prob with the master cyl then it a quick cheap fix.

    However, if its the slave cylinder, its a gearbox off job on the S3 unfortunately.
     
  11. Stewart

    Stewart Member

    705
    10
    16
    I have a brand new clutch master cylinder, bought in error. Will obviously be cheaper than brand new.
     
  12. rickparmar

    rickparmar va va voom

    2,272
    4
    38
    Still not fixed, its alot worse then it was before,

    how do i locate the master cylinder, and does any one have any pics

    also is there any way of telling which one has gone ?

    Thanks
     
  13. Perplexer

    Perplexer Member

    236
    5
    18
    I had this a few months after I purchased the car. It only happened on really cold mornings.

    It was fixed under warranty and it was the clutch slave cylinder I think.
     
  14. rickparmar

    rickparmar va va voom

    2,272
    4
    38
    yup cold mornings, I think it could be the master cylinder but I need to find diagrams how to take it out. U sure it was slave and not master mate
     

Share This Page