1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

slight oil problem

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by kevsn, Aug 26, 2008.

  1. kevsn
    Offline

    kevsn 3rd gear

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    hi all

    im not the best with engines so please bare with me

    earlier today i took a big rubber hose off the metal pipe that runs along the left hand side of the engine. the one that runs from the front to the turbo i guess. i removed the rubber hose to push it back on properly as it seems to slip off slightly but doesnt come all the way off. anyway when i removed this i noticed there was some oil inside it. is this normal to have slight oil inside. also any ideas why this rubber hose ( the one at the front) to slip down slightly. sorry if this is hard to understand like i said im not really good with engines.

    thanks
    #1
  2. kevsn
    Offline

    kevsn 3rd gear

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    cant believe with all the intelligent people on here no one knows of this or what coluld cause it. or is it normal:notme:
    #2
  3. j4jon
    Offline

    j4jon Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    I believe that a small amount of oil is normal, as others have found the same when they have looked. As to the pipe slipping I don't really know, is the part of the rubber pipe that goes onto the metal pipe got a coating of oil in it, it may be worth cleaning it out and then putting it back togther.
    #3
  4. kevsn
    Offline

    kevsn 3rd gear

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    yeah it prob is coated in oil ill try cleaning it and see how it goes. it was only a small amount of oil tho

    i thought maybe the pipe was slipping due to the car being remapped or something with the boost pressure being higher than standard. ive tried tightening it up as much as i can but it still slips maybe only 5mm.

    many thanks for the info much appreciated

    kev
    #4
  5. jim s3
    Offline

    jim s3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2006
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    ah you mean the silver boost pipe. yeah they normally do have a little smear of oil in them so i wouldnt worry mate..
    #5
  6. j4jon
    Offline

    j4jon Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    I've not taken one off so I don't know but does it have a lip on the end of the metal pipe? You could always get an uprated clamp as some people find they need them on the intercooler pipes.
    #6
  7. kevsn
    Offline

    kevsn 3rd gear

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    yeah the sliver boost pipe ( if thats what it is lol)

    ill try and get an uprated clamp. any ideas where to get one

    again fellas many thanks
    #7
  8. j4jon
    Offline

    j4jon Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    #8
  9. jesters3
    Offline

    jesters3 Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    1,516
    Likes Received:
    1
    #9
  10. yellowgti
    Offline

    yellowgti Whats going to break next??...

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    i had oil in mine too but cleaned it out, is it easier enough to get the intercooler off?
    #10
  11. jim s3
    Offline

    jim s3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2006
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    you can get them from ebay i think they are something like £1.97 and a quid postage... will find the link
    #11
  12. jim s3
    Offline

    jim s3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2006
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0

Share This Page