1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sky+ Hard drive upgrade

Discussion in 'Home Cinema, Hi-Fi and Gadgets' started by AndyMac, May 31, 2007.

  1. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    38
    Just upgraded my old 20GB DRX180 Sky+ box. Absolute piece of piss.
    I now have a Samsung 250GB drive FDB installed (£45 delivered from dabs.com), over 200 hours of space and much quieter thanks to the Fluid Dynamic Bearing on these drives.
    Installation is so easy, took me 10 minutes, no PC needed or anything. This site is very helpful:
    http://www.freenetpages.co.uk/hp/jerome/sky+hdupgrade.htm
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. rowansbank

    rowansbank Member

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    What about the warranty? I understood that you couldn't swap out the HDD withou breaking a seal that said 'warranty void etc'?
     
  4. rowansbank

    rowansbank Member

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Whoops - misread your post :asskicking: - thought it was a Sky HD unit! Done it myself on a Sky Plus and if I can do it anybody can!
     
  5. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    38
    There's no seal on the non HD boxes, my warranty ran out a long time ago.
     
  6. rowansbank

    rowansbank Member

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Yup - as i said "Whoops - misread your post - thought it was a Sky HD unit!"
     
  7. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    38
    Why worry about the warranty anyway, when the only other option is to buy a new box from sky?
     
  8. madvw

    madvw Active Member

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    2,488
    Likes Received:
    2
    gonna have to do this on the HD box soon... The hard drive in the HD box is useless for recording more than about 13 hours of HD!!! It's suprising how quickly it fills up..
     
  9. rowansbank

    rowansbank Member

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Well I have heard that some devious types will swap out the larger HDD and put back the original before calling Sky for a repair or replacement - which, last time I did it :icon_thumright: cost just 50 squid for a new box! Can't do this with Sky HD box cos there's a seal over one of the screws that has to be removed to access the HDD.
     
  10. C_Audiboy

    C_Audiboy Vroom Vroom

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    822
    Likes Received:
    0
    On the Sky+ box, I've noticed the USB port on the front. Is it possible to copy recorded programs via this port to a memory stick or USB HDD?
     
  11. rowansbank

    rowansbank Member

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
  12. Caesium

    Caesium My BM is fixed!
    VCDS Map User

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    4,879
    Likes Received:
    4
    My Sky+ box sometimes stays running even when its turned off (red light showing) what a pain in the ass!
     
  13. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    I just put a 1TB SATA disk into my Sky HD box, what warranty?
     
  14. rowansbank

    rowansbank Member

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    That's the way to do it! What brand did you use? No noise issues?
     
  15. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    The only 1TB disk is the Hitachi Deathstar, you can use the tools to make it acoustally acceptable, but as mine is remote from the lounge, it was not an issue.
     
  16. Caesium

    Caesium My BM is fixed!
    VCDS Map User

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    4,879
    Likes Received:
    4
    What speed is it? 7200rpm?
     
  17. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    I guess it is.
     
  18. Caesium

    Caesium My BM is fixed!
    VCDS Map User

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    4,879
    Likes Received:
    4
    Been watching too much Star Wars? Its Deskstar...lol

    Clicky
     
  19. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    The old nickname for these IBM/Hitachi drives was "deathstar" due to the high failure rate that they had.
     
  20. Caesium

    Caesium My BM is fixed!
    VCDS Map User

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    4,879
    Likes Received:
    4
    OIC
     
  21. bena3turbo

    bena3turbo Genuine Dude

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    i have regular sky digital in my bedroom and sky+ downstairs. would it be possible to replace my sky digital box for a Sky+ box? (so id have sky+ upstairs and downstairs)

    cheers fellas
     
  22. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  23. s3_tny

    s3_tny Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    yeah it is but you'll have to have a 2nd cable run to your bedroom from the dish like your main room and a double bonus is your subscription wont be upped but you'll have to buy the box
     
  24. AndyMac

    AndyMac Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    38
    Should work but you'll only have one LNB input unless you run a new cable, so you couldn't watch one channel while recording another, but no big deal you can still pause/rewind etc.
     
  25. mitch78

    mitch78 Active Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    2,348
    Likes Received:
    3
    :thumbsup:
     
  26. Caesium

    Caesium My BM is fixed!
    VCDS Map User

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    4,879
    Likes Received:
    4
    Which 1 is it and how much?
     
  27. Niknak

    Niknak Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    867
    Likes Received:
    0
    well my new hard drive arrived today thanks andy, and all done really easy to do even for a novice!
     
  28. Bash_A3

    Bash_A3 Member

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Any links for upgrading my HD box?... or a way of reclaiming the space reserved for anytime-TV?
     
  29. rowansbank

    rowansbank Member

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
  30. rowansbank

    rowansbank Member

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
  31. scontini

    scontini New Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
  32. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    Not quite true, I have a 1TB drive in my HD box, no problems at all. Fitted it about 4 months ago.
     
  33. mitch78

    mitch78 Active Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    2,348
    Likes Received:
    3
    :thumbsup:
     
  34. mitch78

    mitch78 Active Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    2,348
    Likes Received:
    3
    :thumbsup:
     
  35. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    Hitachi 1TB SATA drive, cost around £270 when I bought it.
     

Share This Page