1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Single DIN HU to Double DIN HU is this possible?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by MRYETH, Apr 6, 2010.

  1. MRYETH
    Offline

    MRYETH New Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    [Apr 6, 2010]
    Is it possible to go from a single DIN HU to a double DIN HU on a 2001 Audi S3?

    thank for any replies.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 18, 2014]

  3. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!! VCDS Map User

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,978
    Likes Received:
    31
    [Apr 6, 2010]
    it is but you have to change all of the centre dash, not an easy task by all accounts
    #2
  4. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    16,426
    Likes Received:
    1,528
    [Apr 6, 2010]
    I went double to single din as there isn't an adaptor available to fit aftermarket double din units... you have to remove most of the lower half of the dash board to get to the cage which you will need to replace and you will need a double DIN climate control unit or you can trim the single DIN unit to fit..

    Best bet is to try and find someone who wants to go single DIN from double and swap bits...

    <tuffty/>
    #3
  5. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!! VCDS Map User

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,978
    Likes Received:
    31
    [Apr 6, 2010]
    then once you find that person you have to be sure they have a good condition climate unit which 9 times out 10, they dont haha...ie buttons are nearly always scratched off
    #4
  6. Sanj
    Offline

    Sanj Blue Beast

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    [Apr 6, 2010]
    Further to Tufftyblokes comments, There isnt double din facia to fit. I bought one and had to modify it by scraping and shaping to fit around my pioneer headunit.
    #5
  7. Welly
    Offline

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,699
    Likes Received:
    119
    [Apr 6, 2010]
    This seems to be one to avoid really, unless you like hassle!
    #6
  8. random101
    Offline

    random101 Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    [Jun 3, 2010]
    Are there any good Single Din units with a nice screen and GPS? that are a nice fit in the S3?
    #7
  9. JD09
    Offline

    JD09 I'm not modding, I'm improving VCDS Map User

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    3,101
    Likes Received:
    40
    [Jun 3, 2010]
    No. As far as I'm aware. All the facia adaptors look sheeite.
    #8
  10. TDIQ
    Offline

    TDIQ 8L > 8P > 8V

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    777
    Likes Received:
    6
    [Jun 3, 2010]
    This is exactly what I want to do. Would I be able to get a double DIN unit in here if I took out the little cubby hole unit at the bottom?
    [​IMG]
    #9
  11. Alex C
    Online

    Alex C Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    2,799
    Likes Received:
    199
    [Jun 3, 2010]
    [​IMG]
    #10
  12. TDIQ
    Offline

    TDIQ 8L > 8P > 8V

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    777
    Likes Received:
    6
    [Jun 3, 2010]
    What did you need to get the RNS-E to fit?
    #11
  13. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    16,426
    Likes Received:
    1,528
    [Jun 3, 2010]
    Thats an RNS-D and was an option on the S3

    <tuffty/>
    #12
  14. Alex C
    Online

    Alex C Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    2,799
    Likes Received:
    199
    [Jun 3, 2010]
    yeah, sorry was on lunch, it was factory fitted
    #13
  15. dancarpy
    Offline

    dancarpy S3 DCY

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    237
    Likes Received:
    3
    [Jun 3, 2010]
    haha just put a picture up to tease you ! :yes:

    ive also been wondering about if this is possible ! but then the more i think about it the less enthusiastic i get about doing it !
    #14

Share This Page