1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Shuffle function on AMI connected to iPod

ans Dec 7, 2012

  1. ans

    ans New Member

    16
    1
    3
    Hi, I've read posts on the forum but still can't find a solution. I've got a 4th gen iPod Touch connected to MMI using a red grommit cable but can't find the shuffle/random playback option at all. I've tried setting shuffle on the iPod before connecting it to the AMI, but as soon as it's connected, the shuffle function on the iPod turns off. I've tried using playlists, all tracks, by artists but still no shuffle.

    Has anyone got any ideas to what the issue might be?
     
  2. Vertigo1

    Vertigo1 Well-Known Member Team Navarra Audi S3

    3,789
    861
    113
    Interesting, can't say I've tried looking for that yet, will do so a bit later.
     
  3. ans

    ans New Member

    16
    1
    3
    Thanks, hopefully you will have better luck than I did. Spent weeks trying to find it.
     
  4. suzannec

    suzannec Member Team Daytona Team Scuba

    138
    22
    18
    In my last Audi (pre-AMI MMI) I used to stick it on shuffle manually then plug in it in and it works. I've read the manual cover to cover and not found the shuffle using the controls sadly.
     
  5. ans

    ans New Member

    16
    1
    3
    I've tried that but its almost like the car overrides the settings on the iPod as when I check the iPod the shuffle is then turned off. I'm suprised that its so difficult to find, if its even there in the first place.
     
  6. Vertigo1

    Vertigo1 Well-Known Member Team Navarra Audi S3

    3,789
    861
    113
    It's there.

    Hit Settings (bottom right soft button), then third option down is Random Playback. Check it.
     
    suzannec likes this.
  7. ans

    ans New Member

    16
    1
    3
    Hi Vertigo, was you definately under the ipod settings on the AMI? The only settings I got was sound settings, input level, repeat settings and reduced display. Using an SD Card I get the random playback as the 2nd option but with the ipod it eludes me.
     
  8. Vertigo1

    Vertigo1 Well-Known Member Team Navarra Audi S3

    3,789
    861
    113
    Yep, this is with an iPod Touch 32GB third gen connected via the AMI red grommet cable. Bizarre that the option isn't there for you.

    EDIT: Running iOS 5.1.1 if that makes any difference. Refusing to upgrade either the iPod or my iPhone to iOS 6 just yet, although it seems fine on the iPad.
     
  9. ans

    ans New Member

    16
    1
    3
    Hmmm that might be why as I have iOS 6.0.1 installed. I'll try downgrading. I don't have the tech pack so that may be another reason why it ain't there
     
  10. Vertigo1

    Vertigo1 Well-Known Member Team Navarra Audi S3

    3,789
    861
    113
    Afraid you can't downgrade iOS :(
     
  11. ans

    ans New Member

    16
    1
    3
    Tried using my iPad on iOS 5.1.1 and still the same. Really have no idea why it's not showing. It must because I don't have the tech pack. Has your MMI been updated sinc you got it?
     

Share This Page