1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Shuddering at 60mph

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by s3 ryan, Sep 2, 2009.

  1. s3 ryan
    Offline

    s3 ryan ryan s3

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    [Sep 2, 2009]
    hi guys since i bought my s3 back in feb i love it 2 bits but ive had a shuddering while acceleration as soon as it hits 60 and it goes after about 67 and theres nothing up thru high speed, ive had 2 different sets of wheels on so it cant be balancing and when it was in audi the other day for a mot i mentioned it 2 them and it failed on a rear spring and they said it was prob that but its still there any suggestions on what it could be plz

    thanks ryan
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 15, 2014]

  3. voorhees
    Offline

    voorhees Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,096
    Likes Received:
    1,179
    [Sep 2, 2009]
    Ryan,If the rear spring is knackered then I'd suggest replacing both sides and then come back if it still does it also look for uneven tyre wear
    Last edited: Sep 2, 2009
    #2
  4. s3 ryan
    Offline

    s3 ryan ryan s3

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    [Sep 2, 2009]
    thanks m8 audi just replaced the one that had snapped and all the treads are equal all bought the same time, its weird it only does it while accelerating from 60 - 65 baffles me lol
    #3
  5. voorhees
    Offline

    voorhees Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,096
    Likes Received:
    1,179
    [Sep 2, 2009]
    has the car had four wheel allignment ?
    #4
  6. s3 ryan
    Offline

    s3 ryan ryan s3

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    [Sep 2, 2009]
    not since ive had the car will look into that then thanks at least it can be something ticked off the list
    #5
  7. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,596
    Likes Received:
    273
    [Sep 2, 2009]
    Are the wheels you are putting on fitted with the correct spigots?
    #6
  8. s3 ryan
    Offline

    s3 ryan ryan s3

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    [Sep 3, 2009]
    its doing it with the standard audi wheels
    #7
  9. jesters3
    Offline

    jesters3 Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    1,516
    Likes Received:
    1
    [Sep 3, 2009]
    Also check that you haven't lost any wheel weights
    #8

Share This Page