1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

sevreal airbag sensor issues!

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by boost-addict, May 17, 2013.

  1. boost-addict
    Offline

    boost-addict Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    982
    Likes Received:
    35
    [May 17, 2013]
    ok so heres the run down, air bag light came on randomly, so got home scanned it and said,

    drivers side air bag ignitor resistantce too high intermitant

    well i had been sat in my car and the bat got a little low on the gauge but not any thing enough so the car didnt start but i do have a calcuim bat so know its ok even when low. so thinking it was that i got it on the laptop

    any how cleared that, and it went away, few days later (yesterday) the light cam back on and would flick between too high, and toohigh intermitant. but more crucailly the light wont go out. itll clear but come right back. so got on to the messuring blocks and this is the summery, and boy theres a few faults here!!!

    VCDS-Lite Version: Release 1.2
    Thursday, 16 May 2013, 11:10:46.
    Control Module Part Number: 8D0 959 655 J
    Component and/or Version: Airbag Front+Seite 0001
    Software Coding: 01104
    Work Shop Code: WSC 06325
    VCID: 3D0DBAF72469
    1 Fault Found:
    01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199) this is the alternitive code im getting
    32-00 - Resistance too High


    1 Fault Found:
    01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
    32-10 - Resistance too High - Intermittent
    groups:


    1.
    airbag driver side "correct"
    airbag pass side "correct"
    belt tensioner drivers side "correct"
    belt tensioner pass side "correct"


    2.
    tensioner rear driver side "correct"
    tensioner rear passenger side "correct"
    belt tensioner rear centre "too high"
    pyrotechnic igniter separating "too high"


    3.
    voltage supply correct
    occupied seat pass side "too high"
    belt inquiry front driver "too high"
    belt inquiry front pass "too high"


    4 belt inquiry rear driver/rear pass/rear center "belt:no"


    5 n/a


    6
    seat occupation rear driver "too high"
    seat occupation rear pass "correct"
    next two blocks dont note what they are, both say "too high"
    7
    head level airbag "too high"
    head level pass airbag "too high"
    n/a
    n/a



    hopefully some one can tell me what to ignore and what to sort, as for the rear seat sensors, i dont think i even have any. theres no pads or sensors under the rear bench nor any wires between the chassis and bench.

    many thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 21, 2014]

  3. aragorn
    Online

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,697
    Likes Received:
    331
    [May 17, 2013]
    You only have one fault code, so theres only one thing to fix...

    N199 is the airbag in the drivers seat.

    Check the connector under the seat, you may need to cut the wires off and solder them together as the connectors can sometimes go bad.

    "Intermittent" appears when the fault has existed previously, but has now gone away. Obviously if its not showing intermittent the fault exists presently, and thus clearing the codes will mean it comes straight back, because its still there.
    #2
  4. boost-addict
    Offline

    boost-addict Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    982
    Likes Received:
    35
    [May 17, 2013]
    cheers mate as ever you speak good sence.

    ok so as far as i can gather then the yellow plug needs soldering together or maybe the part in the b pillar is broke??
    #3
  5. aragorn
    Online

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,697
    Likes Received:
    331
    [May 18, 2013]
    Try soldering the wires and see if the fault will clear.
    #4

Share This Page