1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Service Indicator

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by PhilMill63, Jan 10, 2012.

  1. PhilMill63
    Offline

    PhilMill63 Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    [Jan 10, 2012]
    Hi all, I just had a minor service done by a local guy (he does the wife's cars) but the service indicator is now blank, it just shows three dashes instead of any numbers. I took it back this morning and he tried to re-set it using the "button method" and he plugged in a diagnostic machine and tried to re-set it on there too, neither worked. It was working before as it was telling me i needed the service.

    Any ideas??

    Thanks
    Phil
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 30, 2014]

  3. Oddie
    Offline

    Oddie Member

    Joined:
    Nov 28, 2011
    Messages:
    173
    Likes Received:
    8
    [Jan 10, 2012]
    Hi Phil

    You have to drive the car for a few hundred miles before the service indicator will reset with the new mileage before next service. I think mine took about 300 miles last time before the dashes dissappeared
    #2
  4. PhilMill63
    Offline

    PhilMill63 Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    [Jan 10, 2012]
    Ah, that'll be why then.... Thanks, I will stop calling the guy an idiot then :shutup2:

    Phil
    #3
  5. chrisa4quat
    Offline

    chrisa4quat Member

    Joined:
    Sep 21, 2004
    Messages:
    897
    Likes Received:
    10
    [Jan 10, 2012]
    Mine takes about 50-100
    #4
  6. Richardesty
    Offline

    Richardesty loves quattro

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    750
    Likes Received:
    16
    [Jan 12, 2012]
    Is it true that this is the period that the car monitors your driving style and sets the variable service period accordingly?
    #5
  7. chrisa4quat
    Offline

    chrisa4quat Member

    Joined:
    Sep 21, 2004
    Messages:
    897
    Likes Received:
    10
    [Jan 12, 2012]
    Apparently so
    #6
  8. PhilMill63
    Offline

    PhilMill63 Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    [Jan 14, 2012]
    Sorry to bump this back up, I have now done 320 miles, combines motorway miles and a good fast run back through some country roads, anyway I looked at the service indicator this morning and its still blank! could it really take this long to sort its self out??

    Phil
    #7
  9. rowdyboy
    Offline

    rowdyboy Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    803
    Likes Received:
    18
    [Jan 15, 2012]
    Yep, 300+ miles, don't worry just yet.
    #8

Share This Page