1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SDS high retrofitted to mk2 RNSE (non factory SDS model)

Discussion in 'Satellite Navigation' started by wez3570, Jan 27, 2012.

  1. wez3570

    wez3570 Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    713
    Likes Received:
    20
    Just thought I'd post this info for others with non SDS mk2 RNSE units that would like it retrofitted.

    Just had SDS retrofitted by Hazzydayz, took less than an hour. All working perfectly :)
     
    #1 wez3570, Jan 27, 2012
    Last edited: Jan 28, 2012
    Mbagge01 and Paullie like this.
  2. Advert Guest Advertisement


  3. warren_S5

    warren_S5 Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    7,230
    Likes Received:
    2,487
    Is it an expensive mod?

    Interested in this.
     
  4. wez3570

    wez3570 Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    713
    Likes Received:
    20
    £150, not bad I thought.
     
  5. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    29,055
    Likes Received:
    1,618
    Did he give you a dvd to use if firmware updated by new map dvd?
     
  6. wez3570

    wez3570 Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    713
    Likes Received:
    20
    No, he said future map DVD's wouldn't affect the SDS.
     
  7. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    29,055
    Likes Received:
    1,618
    Strange as thats not what he said to others I've spoken to sometime back.
     
  8. Rob2k68

    Rob2k68 Well-Known Member
    Team Daytona Audi S3

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    4,145
    Likes Received:
    5,022
    Sorry guys - what is SDS ? I'm toying with fitting an RNS-E and have seen this mentioned a few times.

    Cheers !
     
  9. gary3306

    gary3306 Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    990
    Likes Received:
    39
    Speech Dialogue System. You can control all the aspects of the unit by voice command, ie speaking the address for the satnav instead of having to type it in
     
  10. Rob2k68

    Rob2k68 Well-Known Member
    Team Daytona Audi S3

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    4,145
    Likes Received:
    5,022
    Ah gotcha - Thanks :icon_thumright:
     
  11. gary3306

    gary3306 Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    990
    Likes Received:
    39
    There's a 'Thanks' and a 'Like' button under every post ;)
     
  12. s8craig

    s8craig Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    48
    Can I ask, did you have all of your old nav routes still in the nav unit when you got it back?

     
  13. wez3570

    wez3570 Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    713
    Likes Received:
    20
    I had programmed 'HOME' into the nav before SDS was fitted. It was still there after, can't remember if any old routes were still there.
     

Share This Page