1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

safe mode???????????

deano1978 Mar 3, 2013

  1. deano1978

    deano1978 different gear

    713
    81
    28
    Took my cluster out to clean,full of dust.
    On putting back. Mileage reads fuse then safe and also wont start....arrrrhhhhh.
     
  2. dpbayly

    dpbayly Member

    391
    18
    18
    I take it you have tried unplugging and plugging back in, in case there's a bad connection?
     
  3. AndyMac

    AndyMac Moderator Moderator

    9,832
    46
    38
    Need to check fuses sounds like you've blown one
     
  4. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,482
    646
    113
    as above check fuse
    then check its plugged in right.
     
  5. deano1978

    deano1978 different gear

    713
    81
    28
    Im putting hand through the side by fuse box and wriggling. Lights gone on and off if wriggled hard. But keeps coming back on to safe mode where the mileage reads? Not saying fuse no more?
    Turns over but just cuts out?
     
  6. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,482
    646
    113
    take them back out and refit plugs
     
  7. dpbayly

    dpbayly Member

    391
    18
    18
    Check one of the tiny pins on the back of the cluster haven't bent over and is missing the hole in the plug easily done if not careful
     
  8. deano1978

    deano1978 different gear

    713
    81
    28
    Will do. should also mention that the coil is flashing and handbrake as well as no lights working
     
  9. deano1978

    deano1978 different gear

    713
    81
    28
    No good all looks good. Getting a code 00474
    cluster light up but not properly. As in ngt time
     
  10. dpbayly

    dpbayly Member

    391
    18
    18
    Did you dismantle the cluster to clean or just remove?
     
  11. dpbayly

    dpbayly Member

    391
    18
    18
    That codes is

    00474 - Control Module for Immobilizer

    Sounds like its a communication problem with the cluster for sure
     
  12. deano1978

    deano1978 different gear

    713
    81
    28
    Nightmare for sure
    18056 missing drive train comms
    18043 ac fuse
    17978 immobilzer
    18062 colant temp

    All this in aid of abit of dust to clean inside cluster. And followed a how to.

    I dont no where to start :-(
     

Share This Page