1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

safe mode on car

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by edirance, Jan 24, 2013.

  1. edirance
    Offline

    edirance New Member

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    [Jan 24, 2013]
    hi all..
    am new on this forum and am really in need of any help.. have got an audi a3 2.0 fsi 04reg and the car don't fancy starting any more. all it does is start for one or 2 seconds and goes off.. this problem started after battery change and i there is a safe mode display on the dash close to the mileage, please does any one know how to remove this car from safe mode and also i did bought a new key fob off ebay and swap it with my old key, but to be honest this problem started before i even order the keys..

    thanks in advance :)
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 28, 2014]

  3. barrym381
    Offline

    barrym381 Member

    Joined:
    Feb 27, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    [Jan 24, 2013]
    sounds like the immobiliser
    #2
  4. 170sam
    Offline

    170sam New Member

    Joined:
    Oct 12, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    [Jan 24, 2013]
    Yea the keys need recoding take it to a dealer they will do it in no time .
    #3
  5. mjr901
    Offline

    mjr901 Parts Manager - (Main Dealer)

    Joined:
    Nov 24, 2011
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    534
    [Jan 24, 2013]
    Almost certainly immob problem.
    #4
  6. edirance
    Offline

    edirance New Member

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    [Jan 24, 2013]
    thanks every one for your reply and is sorted now
    turn out to be that i didnt transfer the transponder from the original key to the one i bought from ebay..
    #5
  7. NHN
    Online

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,514
    Likes Received:
    1,275
    [Jan 25, 2013]
    Thats rather contradictive tbh, if the problem started before you got new key & swapped things about, then couldnt be the immo chip, strange.
    #6

Share This Page