1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 Xenon headlight problem

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Kuvi-S3, May 12, 2014.

  1. Kuvi-S3
    Offline

    Kuvi-S3 Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2013
    Messages:
    168
    Likes Received:
    38
    [May 12, 2014]
    Hi guys

    Been having some problems with my xenon headlamps. When switching them on, the right headlamp flashes and then goes dead. after swtiching on and off a few time, it lights up as normal. I took the car to an auto electrician who said it was the headlamp switch, which I then changed. I still have the same problem so I took the car back.

    They now say its the ballast which shows some water damage and I should replace this. Could a damaged ballast cause this problem?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 17, 2014]

  3. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    15,902
    Likes Received:
    1,331
    [May 12, 2014]
    Yeah. ..had same issue... check out the latest update on my build thread

    <tuffty/>
    #2
    t8ups likes this.
  4. Kuvi-S3
    Offline

    Kuvi-S3 Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2013
    Messages:
    168
    Likes Received:
    38
    [May 12, 2014]
    Thanks tuffty. Getting a new ballast this weekend and will get that fitted.
    #3
  5. kwistof
    Online

    kwistof South East Events Moderator Regional Rep

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    2,311
    Likes Received:
    469
    [May 12, 2014]
    I'd grab a couple fella and change them both tbh.

    Had to do exactly the same as Tuffty did late last year- although I didn't have a guide/pics to help :(
    No 'roll back' was in place on the old units! lol
    #4
  6. Kuvi-S3
    Offline

    Kuvi-S3 Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2013
    Messages:
    168
    Likes Received:
    38
    [May 12, 2014]
    Think I may as well in that case. Thanks guys
    #5
  7. vrbob
    Offline

    vrbob Thats no Moon, Thats a space station!

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    2,362
    Likes Received:
    157
    [May 12, 2014]
    I had this but it was the cheap DS2 bulbs I had. Got some 6000k ones from Trups on here and they have been perfect since.
    #6
    t8ups likes this.

Share This Page