1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 sportback not starting help pls

bhps3 Nov 20, 2012

  1. bhps3

    bhps3 New Member

    4
    0
    1
    hi,

    this is my first post on this forum and not a great way to start i guess but i was hoping for some help from the community, i have in the past week purchased an S3 sportback 2009 model, it was starting fine and now for the last 2 days i have not been able to start it, i was hoping that someone has either had a similar issue or a knowledgeable person maybe able to assist, some symptoms below.

    i only have 1 key
    car unlocks and locks fine with the keyfob
    battery has been on charge for the last 2 days
    there is plenty of fuel in the car
    car starts for about 2 seconds and then cuts out
    when turning the key the dashboard instruments do not self check any more as they normally do, and there are no other lights or messages displayed on the dash, it is completely blank.

    I am a bit perplexed as to what has happened and any help given will be much appreciated, thanks in advance.
     
  2. MrLapou

    MrLapou Well-Known Member

    1,233
    121
    63
    Start by checking fuses..
     
  3. mjr901

    mjr901 Parts Manager - (Main Dealer) Gold Supporter Audi S3 Audi Main Dealer

    3,565
    1,015
    113
    Get it plugged into VCDS and scanned. Thats by far the easiest way to do it.

    It coud be a number of things from the Battery in key (causing imobiliser problem) to a MAF problem.
     
  4. bhps3

    bhps3 New Member

    4
    0
    1
    checked all the fuses, everything is fine. Will get the diagnostics tool attached to it as advised, thank you

    edited: changed the battery on the key fob as well, but no joy,
     
  5. bhps3

    bhps3 New Member

    4
    0
    1
    here is a short vid of what is taking place

     
    Last edited by a moderator: Aug 15, 2014
  6. bhps3

    bhps3 New Member

    4
    0
    1
    Anyone else seen or come across this issue? any help will be much appreciated.

    Thank you
     

Share This Page